קצבת נכות כללית
הגשת תביעת נכות כללית, הינו הליך שנדרשת בו הקפדה יתירה לצד היכרות מעמיקה עם מנגנוני הביטוח הלאומי והוועדות הרפואיות מטעמו. משרד עו"ד אמבר גולן-פרטוש, הינו משרד מנוסה אשר ביכולתו להעניק ליווי מקצועי ויסודי לכל אדם החפץ בקבלת קצבת נכות כללית
077-804-3544
תביעת נכות כללית מאפשרת קבלת קצבה חודשית המהווה מקור סיוע מטעם המדינה למי שסובל מנכות מאחת או יותר מבין הנכויות אשר על פי החוק ותקנות הביטוח הלאומי, מזכות בקצבה חודשית. קצבה זו משתנה בהתאם לאחוזי הנכות של המבקש אשר קביעתם נעשית על ידי וועדה רפואית לקביעת נכות כללית. קצבת נכות כללית היא קצבה המשולמת באופן חודשי למי שוועדה רפואית קבעה כי הוא סובל מנכות רפואית בשיעור של 60% לפחות וכושר עבודתו פחת בשיעור של 50% לפחות. כמו כן, ייתכנו מקרים שבהם מפאת נתונים מסוימים, תנאי הסף לקבלת קצבת נכות כללית יהיה נמוך מ- 60%.
סוגי נכויות המקנות קצבת נכות כללית
ההגדרה נכות רפואית מתייחסת למגוון נכויות, לרבות נכות נפשית ושכלית. פירוט הנכויות המקנות אחוזי נכות רפואית למבקש הקצבה, מנויות בתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה). בתקנות אלו מפורט גובה אחוזי הנכות שיש לקבוע בגין כל אחת מהנכויות המנויות בהן, כאשר קיימת אפשרות להכרה במספר נכויות במקביל.
בהתאם הפעולה הראשונה של עורכי דין אובדן כושר עבודה היא לעבור באופן יסודי על הפוליסה הספציפית של הלקוח, כדי להבין אילו מקרים היא מכסה.
הליך תביעת נכות כללית
השלב הראשון בהליך הבקשה של תביעת נכות כללית, הוא הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי. לאחר הגשת התביעה, יישלח למבקש זימון להופיע בפני וועדה רפואית לקביעת נכות כללית. ניתן להעביר לידי הוועדה הרפואית כל חומר רפואי רלוונטי אשר יש בו כדי להעיד על קיומה של נכות כלשהי, על היקפה ומידת השפעתה על התפקוד היומי של מגיש הבקשה.
קביעת הוועדה הרפואית היא מקור הסמכות של פקיד התביעות של הביטוח הלאומי לאישור או דחייה של תביעת נכות כללית. בהתאם לאחוזי הנכות אשר נקבעו על ידי הוועדה, לצד שקלול נתונים הנוגעים להיקף פגיעת הנכות הרפואית ברמת הכנסתו של המבקש, יקבע פקיד התביעות של הביטוח הלאומי את דרגת אי כושר שעל פיה ייקבע גובה הקצבה.
גובה קצבת נכות כללית
גובה הקצבה נקבע על פי מדרגות שבבסיסן קביעת פקיד התביעות את דרגת אי הכושר של המבקש, וזאת באופן הבא:
- אדם שנקבעה לו דרגת אי כושר בטווח שבין 75% ל- 100% יזכה לקצבה בגובה של 3,700 ₪ מדי חודש.
- אדם שנקבעה לו דרגת אי כושר בשיעור של 74% יזכה לקצבה בשיעור של 2,522 ₪ בכל חודש.
- אדם שנקבעה לו דרגת אי כושר בשיעור של 65% יזכה לקצבה בשיעור של 2,273 ₪ בכל חודש.
- אדם שנקבעה לו דרגת אי כושר בשיעור של 60% יזכה לקצבה בשיעור של 2,135 ₪ בכל חודש.
הליך בקשת קצבת נכות כללית – רק בליווי של עורך דין מנוסה
הגשת תביעת נכות כללית, הינו הליך שנדרשת בו הקפדה יתירה לצד היכרות מעמיקה עם מנגנוני הביטוח הלאומי והוועדות הרפואיות מטעמו. משרד עו"ד אמבר גולן-פרטוש, הינו משרד מנוסה אשר ביכולתו להעניק ליווי מקצועי ויסודי לכל אדם החפץ בקבלת קצבת נכות כללית בעזרת עורך דין ביטוח לאומי.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
המלצות
כיצד עורך דין ביטוח לאומי יכול לסייע למבוטחים בקבלת קצבת נכות כללית?
עורך דין ביטוח לאומי יכול לסייע למבוטחים במספר אופנים בתהליך קבלת קצבת נכות כללית:
- ייעוץ ראשוני – עורך הדין יכול לבחון את המקרה הספציפי של המבוטח ולהעריך את סיכוייו לקבלת הקצבה. בנוסף, ייתן מידע והסברים על הליך הגשת התביעה והמסמכים הנדרשים.
- איסוף מסמכים רפואיים – עורך הדין יסייע בהשגת כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים שיתמכו בבקשה, כגון מסמכים וחוות דעת מרופאים, בדיקות, ועוד.
- הגשת תביעה נכונה – עורך הדין יסייע למבוטח במילוי טופס התביעה באופן מדויק ומנומק היטב מבחינה משפטית ורפואית, מה שיעלה את הסיכוי לקבל את הקצבה.
- ייצוג בוועדות רפואיות וערעורים – עורך הדין ילווה את התהליך מול הוועדה הרפואית לקביעת נכות, יציג את כל הטענות והראיות, ויסייע בהגשת ערעורים במידת הצורך.
- מעקב ובקרה – עורך הדין יוודא שהתהליך מתנהל כראוי ובהתאם לחוק, ויסייע בפתרון בעיות בירוקרטיות לאורך כל הדרך.
מהם הקריטריונים שיש לעמוד בהם לצורך קבלת קצבת נכות כללית מביטוח לאומי?
לשם קבלת קצבת נכות כללית מביטוח לאומי, על התובעים להיות תושבים ישראלים בני 18 ומעלה (למעט אם מדובר בעובדים קטינים בגילאי 16 עד 18, שעבורם דמי הביטוח הלאומי שולמו כחוק), עד גיל היציאה החוקי לגמלאות.
להלן הקריטריונים העיקריים, אשר חלים על מבוטחים אלו המגישים תביעות נכות כללית לביטוח לאומי:
- דרגת נכות רפואית של למעלה מ- 60% נכות, או לחילופין – דרגת נכות משוקללת של למעלה מ- 40% בגין שילוב בין כמה ליקויים שאחד מהם מוערך כמזכה בדרגת נכות של למעלה מ- 25% נכות רפואית.
- החלטה שהנכות אכן מונעת מהמבוטח לעבוד למחייתו או מפחיתה את יכולת ההשתכרות שלו ביותר מ- 50%, לצד הכרה באובדן כושר עבודה בשיעור של 60/65/74/100 אחוז.
- חוסר הכנסות מעבודה או הכנסות עד לתקרה בת 7,122 ש"ח לחודש (לשנת 2023).
החריגים לעניין זה, הינם עקרות בית בעלות שיעור נכות בסך 50% או יותר, כמו גם גמלאים עד גיל 67 במקרים מסוימים.
מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי עם עורך דין המתמחה בליווי תביעות נכות כללית בביטוח לאומי, על מנת לבדוק את עמידתכם בקריטריונים המזכים בקצבת הנכות באופן יסודי ומסודר. כך תוכלו לדעת מבעוד מועד מהם סיכויי הצלחתכם בהגשת תביעת הנכות שלכם לביטוח הלאומי, ובאיזה אופן תוכלו למקסם את אחוז הנכות שייקבע לכם והזכויות שיוענקו לכם בהתאם לו.
מהם השיקולים שלפיהם המוסד לביטוח לאומי קובע האם לאשר תביעות נכות כללית?
יש לזכור כי הזכאות לקצבה נגזרת הן מאחוז הנכות שנקבע והן מרמת אי הכושר לעבודה. שני הרכיבים הללו יכולים להיות מושפעים ממצב בריאותי משתנה ומהחלטות נוספות של פקידי הביטוח הלאומי. לכן, למרות שמדובר בהחלטות רשמיות, הן אינן סופיות וניתנות לערעור במידת הצורך. לכן כדאי לבדוק היטב את נימוקי ההחלטות ולשקול הגשת ערעור מנומק אם יש צורך בכך.
מתי המוסד לביטוח לאומי מתחיל לשלם את קצבת הנכות הכללית בפועל?
תשלום קצבאות נכות כללית, מתחיל בפועל בחלוף 90 ימים מאישור התביעה, ולאחר שנקבעה לנכה בביטוח לאומי, דרגת אובדן הכושר לעבודה.
קצבת הנכות הכללית משולמת למבוטח מדי חודש בחודשו באמצעות העברה בנקאית לחשבון הבנק שלו, או חשבון האפוטרופוס שלו, אם ישנו כזה.
החל משנת 2022, במשך 90 הימים הראשונים, אפשרי לקבל במקום זאת, סוגי קצבאות אחרים, כמו קצבת ילד נכה, במידה ומדובר בסכום גבוה יותר
משרדנו בתקשורת
פורסם ב- כלכליסט
במקרה של פציעות חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, התיעוד הוא קריטי להצלחת התביעה - מאמר שפורסם בכלכליסט .
פורסם בוואלה
האם ניתן לקבל קצבת אובדן כושר עבודה ולהמשיך לעבוד?
פורסם בחדשות 14
בשנת 2022 נשבר שיא של 4 שנים במספר הנפגעים בתאונות עבודה. עו"ד אימבר גולן פרטוש בראיון בנושא.
פורסם ב-במעריב
יפוצה בכ - 3 מליון ש"ח על אף שהחליק מקטנוע בתאונה עצמית.
פורסם ב-themarker - דה מרקר
משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש – מהמובילים בתביעות נזקי גוף
האם קיימת אפשרות להגיש ערר על שיעור אחוזי הנכות שנקבעו על ידי ועדת המוסד לביטוח לאומי?
ניתן לערער על החלטת הוועדה הרפואית לגבי אחוז הנכות וזכאות התובע לקצבה. יש להגיש את הערעור בכתב תוך 60 יום מיום קבלת ההודעה, אם כי לעיתים הביטוח הלאומי ידון גם בערעורים שהוגשו עד 90 יום מקבלת ההחלטה.
בערר יש לפרט באופן ברור ומנומק מדוע לדעת המבוטח אחוז הנכות שנקבע אינו משקף נכונה את מצבו או מדוע הוא זכאי לקצבה גם אם לא אושרה לו. ניתן לצרף חוות דעת נוספות של מומחים רפואיים לחיזוק הערעור.
באם הערר על החלטת הוועדה הרפואית נדחה בידיד ועדת העררים בביטוח לאומי, ניתן להגיש ערר נוסף לבית הדין האזורי לעבודה תוך 60 ימים ממועד קבלת התשובה של ועדת העררים. בערעור לבית הדין ניתן לטעון לליקויים משפטיים בהחלטה, אך לא לדון בשיקולים רפואיים הנוגעים לעצם הזכאות. בית הדין יכול לאשר את החלטת הביטוח הלאומי או לבטל אותה ולהורות על קבלת הערר – במקרה זה תקבע הזכאות לקצבת הנכות מחדש בכפוף לפסיקה.
מהם הקריטריונים להגשת ערר על שיעור אי הכושר לעבודה שקבע פקיד התביעות במוסד לביטוח לאומי?
ניתן להגיש ערר על החלטת פקיד התביעות בנוגע לאחוזי אי הכושר לנכה, בכתב ובתוך עד 90 ימים. זאת כאשר הערר מתאפשר לגבי 2 סוגים של החלטות:
- קביעה שהמבוטח לא איבד כלל / איבד פחות מ- 50% מכושר העבודה
- קביעת דרגת אי כושר נמוכה מ- 74%
כאן המקום לציין כי אם בערר מוביל את ועדת העררים לשקול להפחית מדרגת אי הכושר שנקבעה במקור למבוטח, המערער רשאי לבקש למשוך את ערעורו ולבקש להשיאר את ההחלטה המקורית כמות שהיא.
לסיכום
כפי שציינו במאמר לעיל, כדי לקבל את קצבת הנכות הכללית, יש לעמוד במספר קריטריונים מרכזיים ובהם: הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי, היותו של הנכה התובע תושב ישראל, גיל מינימלי של 18 שנים (להוציא עובדים קטינים), קיומה של מגבלה תפקודית כתוצאה ממצב בריאותי שאינו זמני, ושיעור נכות רפואית העולה על 60% (או 40% במקרה של נכות משוקללת הכוללת ליקוי בריאותי אחד לפחות בשיעור 25% לפחות). בנוסף, גובה הקצבה נגזר ממבחני הכנסה. מומלץ להיוועץ בעורך דין מתמחה בתחום לבדיקת הזכאות עקב מורכבות הנושא.
לסיוע משפטי מקצועי בהגשת תביעת נכות כללית ועררים לפי הצורך, פנו למשרד עו"ד אימבר גולן פרטוש בהקדם.
לכתבה של עו"ד אימבר גולן פרטוש על קצבת נכות כללית >>>
שאלות נפוצות בנושא
מהם הקריטריונים שיש לעמוד בהם כדי להיות זכאים לקצבת נכות כללית מטעם המוסד לביטוח לאומי?
קצבאות נכות כללית בביטוח לאומי מיועדות לסיוע כלכלי לאזרחי ישראל שאינם יכולים לעבוד למחייתם כראוי עקב מצבם הרפואי. הזכאים העיקריים הם תושבי המדינה מגיל 18 עד גיל הפרישה החוקי מעבודה, או עד 12 חודשים לאחריו. הסיוע ניתן למי שסובל מפגיעות פיזיות, נפשיות או שכליות הגורמות לפגיעה ביכולתו להשתכר או לתפקד במשק הבית (במקרה של עקרת בית).
מהם הקריטריונים לקבלת קצבת נכות כללית מביטוח לאומי עבור בני נוער מתחת לגיל 18?
קטינים בגילאי 16 עד 18 יכולים להיות זכאים לקצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי בתנאי שהועסקו באופן חוקי במעמד "עובד קטין" בתקופה הרלוונטית, בכפוף לכך שדמי הביטוח שולמו בגינם כחוק.
מהם המצבים בהם ניתן יהיה לקבל תשלום רטרואקטיבי של קצבת נכות כללית?
ניתן לקבל קצבת נכות רטרואקטיבית בגין לא יותר מהשנה שקדמה למועד הגשת התביעה. באם נקבעה לתובע דרגת אי כושר מלאה לתקופה העולה על חצי שנה, התשלום יחל רק מהיום ה- 91.
האם קיים גיל מקסימלי להגשת תביעה לקבלת קצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי?
כן. הגשת התביעה מוגבלת למשך עד 12 חודשים ממועד ההגעה לגיל הפרישה החוקי וכפופה לכך שהמבוטח עמד בתנאי הזכאות במשך 90 ימים לפחות טרום הגיעו אל גיל הפרישה.
במידה ואתם או יקיריכם מתמודדים עם מגבלות תפקודיות משמעותיות, המדינה מציעה סיוע בדמות קצבת שירותים מיוחדים. סיוע כספי זה, המכונה גם "שר"ם", נועד להקל על
קצבת נכות כללית היא תשלום חודשי המוענק על ידי המוסד לביטוח לאומי לאנשים שיכולתם להשתכר נפגעה באופן משמעותי עקב מצבם הבריאותי. מטרת קצבה זו היא
התמודדות עם נכות כללית מהווה אתגר משמעותי עבור אנשים רבים במדינת ישראל. בחלק מהמקרים, למרות ההכרה הראשונית בנכות, המצב הבריאותי עלול להידרדר עם הזמן. במצבים
קצבת נכות כללית וקצבת שירותים מיוחדים הן שתי קצבאות חשובות שמעניק המוסד לביטוח לאומי לאנשים עם מוגבלויות במדינת ישראל. קצבאות אלו נועדו לסייע לאנשים המתמודדים
השאלה האם אפשר לעבוד ולקבל קצבת נכות כללית במקביל, מתעוררת לעיתים קרובות בקרב בעלי מוגבלויות שנדרשים להגיש תביעת נכות כללית למוסד לביטוח לאומי. ככלל, מקבלי
כאשר אדם בישראל מתמודד עם משבר רפואי ו/או תעסוקתי, המוביל לרוב גם למצוקה כלכלית, באפשרותו להגיש תביעות לקצבאות שונות, למוסד לביטוח לאומי. כדי שניתן יהיה
תושבי ישראל שנפגעו ממחלה, תאונה או לקות מולדת ואיבדו את יכולתם להתפרנס, זכאים לקצבאות שונות מהמוסד לביטוח לאומי. שתי הקצבאות העיקריות שניתן לקבל מביטוח לאומי
אנדומטריוזיס היא מחלה כרונית ומתישה הפוגעת באיכות החיים של נשים רבות. לאור זאת, מעבר לאפשרויות הטיפול הרפואי במחלה, חשוב להכיר גם את הזכויות המגיעות לחולות
קצבת נכות כללית היא קצבה חודשית המשולמת על ידי המוסד לביטוח לאומי לאנשים שנקבעה להם נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות, או נכות רפואית בשיעור
מוגבלות בניידות פוגעת משמעותית ביכולתם של אנשים עם מוגבלויות לנוע באופן חופשי ולבצע את פעולות היום יום שלהם. קצבת הניידות החודשית שמשלם המוסד לביטוח לאומי
קצבת שירותים מיוחדים (שר"ם) היא זכות חשובה לאנשים עם מוגבלויות קשות הזקוקים לעזרה רבה בביצוע פעולות היום יום בביתם. במאמר מקיף זה נסקור את תנאי
קבלת קצבאות נכות מגוונות יכולה לסייע רבות לנכים להתמודד עם אתגרי היומיום ולשפר את איכות חייהם. אולם לעיתים נדרש תיאום מורכב בין הקצבאות השונות על
בהקשר של גיל זקנה – האם ממשיכים לקבל קצבת נכות כללית – זו שאלה שנשאלת רבות בקרב אוכלוסיית הגמלאים הנכים בישראל. במאמר שלפניכם נבחן לעומק
מחלת הקוליטיס, הנמנית עם מחלות המעי הדלקתיות שאנשים סובלים מהן לאורך מרבית חייהם, פוגעת באופן משמעותי ביכולת התפקוד וההשתכרות היומיומיים של האדם הלוקה בה. לכן
כוויות הן מסוגי הפציעות הקשים והכואבים ביותר שאדם יכול לסבול וההשלכות של כוויות קשות, יכולות להיות הרסניות ובלתי הפיכות עבור הקורבן. מאמר זה יספק מידע
מחלת פרקינסון היא מחלה ניוונית הפוגעת בתפקוד מערכת העצבים המרכזית ופוגמת באיכות החיים של האנשים הלוקים בה במידה ניכרת. חולי פרקינסון רבים סובלים מרעידות, קשיי
הגשת תביעת נכות כללית בגין פגיעה מוחית מתאונה, הופכת רלוונטית במקרים שבהם אדם סופג פגיעה מוחית טראומטית המותירה אותו עם נכות מתמשכת הפוגעת בכושר עבודתו.
בעידן המודרני, מחלות הגורמות לתשישות נפשית הולכות ונעשות נפוצות יותר בקרב האוכלוסייה המבוגרת, אשר לא תמיד מודעת לזכויותיה. יתרה מזאת, מצבים כמו דמנציה ואלצהיימר, הנכללים
טרשת נפוצה (Multiple Sclerosis) היא מחלה כרונית נוירולוגית שכיחה, הפוגעת במערכת העצבים המרכזית. המחלה מאופיינת בדלקת ונזק למיאלין – שכבת המעטפת השומנית הממוקמת סביב סיבי
איבוד גפיים הינו מצב קשה וטראומטי המחייב הסתגלות נרחבת בכל תחומי החיים. לפיכך החוק מעניק מגוון זכויות והטבות לסובלים מנכות זו. במאמר זה נסקור את
השתלת איברים היא הליך רפואי מורכב ומציל חיים, אך גם מותיר את המטופל במצב של תלות כשהוא זקוק לתקופת שיקום ממושכת. לכן מושתלי איברים חיוניים
אי ספיקת כליות סופנית היא מצב רפואי קשה המחייב טיפולי דיאליזה תכופים. על מנת לסייע לחולים להתמודד עם הקושי, חשוב לדעת כיצד למצות את מלוא
אי ספיקת כבד פולמיננטית היא מצב רפואי קשה הנגרם מנזק בלתי הפיך לתאי הכבד. המחלה גורמת לירידה משמעותית בתפקוד הכבד ומלווה בתסמינים קשים כגון חולשה,
שחמת הכבד היא מחלה סופנית הפוגעת בתפקוד הכבד. מי שאובחן עם המחלה זכאי להגיש תביעת נכות כללית בגין מחלת כבד סופנית (שחמת) על מנת לממש
כשל חיסוני נרכש הינו מצב רפואי הפוגע ביעילות מערכת החיסון של הגוף. מאמר זה סוקר בהרחבה את הקריטריונים הרפואיים לקבלת אחוזי נכות מביטוח לאומי במסגרת
שבץ מוחי הוא אירוע רפואי חמור העלול לגרום לנזק בלתי הפיך ולסיבוכים מתמשכים. למרבה הצער, רבים אינם מודעים לכך שלנפגעי שבץ קיימת זכאות למגוון הטבות
תביעות נכות, פעמים רבות, הינן מחויבות המציאות מכיוון שיש באפשרותן לתמוך מבחינה כספית ולסייע לאנשים המתמודדים עם אתגרים בריאותיים משמעותיים. כך למשל, המצב כאשר מתעורר
מחלות לב קשות משבשות באופן משמעותי את שגרת החיים והיכולת לתפקד. לכן חשוב לדעת כי קיימות זכויות והטבות רבות, הן במוסד לביטוח לאומי והן בגופים
מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) היא מחלה קשה וממושכת הפוגעת בדרכי הנשימה ומקשה על הנשימה. כתוצאה מכך, חולי COPD רבים מתקשים לתפקד באופן תקין בעבודה
מחלת הסרטן מטילה צל כבד על חייהם של אנשים רבים בישראל. לצד הקשיים הרפואיים והנפשיים, מתמודדים החולים גם עם שלל קשיים כלכליים ובירוקרטיים. למרבה הצער,
רבים מהאנשים בישראל שחלו במחלות ממאירות, מוצאים עצמם מתמודדים עם ירידה משמעותית ביכולת התפקודית ועם קשיים בפרנסת משפחתם. במקרים אלו, קצבת נכות כללית מהביטוח לאומי
מחלה קשה היא משבר אדיר בחיי האדם, הן במישור האישי והרגשי והן בהיבט הכלכלי. עם זאת, קיימות אפשרויות שונות לסיוע באמצעות קבלת קצבאות ופיצויים מגופים
שיתוק בידיים וברגליים הוא מצב מורכב שפוגע קשות ביכולת לבצע פעולות יומיומיות בסיסיות ובעצמאות. בישראל קיימות זכויות סוציאליות לאנשים עם מוגבלויות, וביניהן האפשרות להגיש תביעה
קצבת הנכות הכללית דרך ביטוח לאומי היא מערכת המספקת תמיכה כלכלית לאנשים סובלים מאי כושר מתמשך. במסגרת זו, נדרש המבוטח להציע הוכחות מהימנות לפגיעה בכושר
בתהליך המורכב של הגשת תביעת נכות כללית למוסד לביטוח לאומי, המסמכים המצורפים מהווים אבן יסוד חיונית להצלחה. ההגשה וההערכה המדויקת של מסמכים רלוונטיים יכולים לשדרג
קצבת נכות כללית היא קצבה חודשית המשולמת לאנשים שנקבעה להם נכות רפואית בשיעור של לפחות 20%. הנכות הרפואית נקבעת על ידי הוועדה הרפואית של הביטוח
קצבת הנכות הכללית היא קצבה חודשית המשולמת מביטוח לאומי למבוטחים שנקבעה להם נכות, והיא מסייעת להם להתמודד עם ההוצאות הכספיות הכרוכות בנכות ועם הפגיעה בכושר
ערעור על החלטת הוועדות הרפואיות לקביעת אחוזי נכות בביטוח לאומי, הינו הליך משפטי מורכב, בו נדרשים ניסיון ומומחיות כדי להצליח לשנות את ההחלטה. במאמר זה
סכיזופרניה היא מחלת נפש קשה הפוגעת בכל תחומי החיים של החולים בה. המחלה גורמת להזיות, מחשבות שווא והתנהגות לא מאורגנת אשר מובילים לקשיים עצומים בתפקוד
קצבת הנכות הכללית של המוסד לביטוח לאומי נועדה לסייע כלכלית לאנשים עם מוגבלות פיזית, שכלית ו/או נפשית שאינם יכולים לעבוד למחייתם. בסקירה זו נפרט באילו
ישראלים רבים סובלים מבעיות רפואיות אשר פוגמות בכשירותם לתפקד כראוי ולעבוד לפרנסתם. תביעת נכות כללית מוגשת למוסד לביטוח לאומי לצורך מימוש הזכות לקבלת סיוע כלכלי
גמלת הנכות הכללית שמשלם המוסד לביטוח לאומי נועדה לספק ביטחון כלכלי לאזרחים שירדו הכנסותיהם בגלל מצב בריאותי שמונע מהם להמשיך ולעבוד כבעבר. על מנת לקבל
מחלת הפיברומיאלגיה, הגורמת לכאבים כרוניים ולקשיים תפקודיים יומיומיים, נותרה בעלטה במשך שנים רבות מבלי שזכתה להכרה או למענה הולם מצד מערכת הבריאות והרווחה. עתה, לראשונה,
כאשר אדם חווה אירוע קיצוני החושף אותו ללחץ וחרדה יוצאי דופן, הוא עלול לסבול בעקבותיו מהפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD). לא אחת, חווים נפגעי פוסט
רשת הביטחון הסוציאלית הנהוגה במדינת ישראל, מבוססת בעיקרה על הצורך לסייע למי שמצוי בשעת קושי ומצוקה אשר מקשים עליו להתפרנס ולחיות בצורה ראויה. נכות היא
לא אחת קורה כי אדם בריא המנהל אורח חיים מתפקד, מוצא עצמו יום אחד חסר יכולת תפקוד עקב אירוע מצער שגרם לו להפוך לנכה לצמיתות.