לוגו לתפריט עליון
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 113 ביקורות
js_loader

תאונת דרכים רכב דו גלגלי

תאונות דרכים קטלניות רבות הינן תאונות שבהם מעורבים כלי רכב דו גלגליים. הרוכבים פעמים רבות מסכנים את עצמם ואת הסביבה שלהם ולכן עליהם להכיר מקרוב את הזכויות שלהם בעת תאונת דרכים ומה עליהם לעשות אם חלילה הם מעורבים בכזאת. 

 

האם כל תאונה עם רכב דו גלגלי נחשבת תאונת דרכים?

תאונת דרכים מוגדרת על פי חוק כאירוע בו נגרם לאדם נזק גופני כאשר היו מעורבים באירוע לפחות רכב מנועי אחד – מקטנוע ועד רכבת, למטרות תחבורה. הגדרה זו מופיעה בחוק הפלת"ד – פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. הגדרה זו מתרחבת תחת המונח "מטרות תחבורה" – מונח זה אינו מתפרש במובן אחד ולכן ישנם מקרים רבים שנחשבים כתאונות דרכים תחת הגדרה זו. לכן כל תאונה שעונה על הגדרה זו הינה תאונת דרכים. 

 

חשיבות האשמה באירוע

פעמים רבות בתאונת דרכים בין אופנוע לרכב הנטייה הטבעית היא לראות את הרכב כאחראי והצד האשם לאירוע. נטייה זו נובעת בדרך כלל מהפגיעה הקשה יותר שחווה רוכב האופנוע כיוון שהוא חשוף.

חשוב לדעת שחשיבות האשמה באירוע אינה משמעותית בהקשר של נזקי גוף אלא המשמעות שלה מתגלה בהקשר של תביעת נזיקין וכמו כן בענייני העונשין. בכל הנוגע לנזקי גוף קיים חוק הפיצויים הקובע שכל אדם שנפגע עקב תאונת דרכים זכאי לפיצויים עבור הטיפול הרפואי והסיעוד שלו מלבד מספר יוצאי דופן שהם:

  • נהג שביצע תאונת דרכים במתכוון במטרה לגרום נזק גוף או רכוש. 
  • מי שנהג ברכב ללא הסכמת בעליו. 
  • מי שנהג ברכב ללא רישיון, למעט מי שרישיון פקע עקב אי תשלום אגרה או הליכי הוצאה לפועל. 
  • מי שעשה שימוש ברכב לצורך ביצוע פשע. 
  • מי שנהג ברכב ללא ביטוח חובה או שביטוח הרכב לא כיסה את השימוש של אותו נהג ברכב.

 

את מי תובעים בתאונות של רכבים דו גלגליים?

אם מדובר בתאונה עצמית או בתאונת רבת משתתפים על נהג האופנוע או הקטנוע לתבוע את חברת הביטוח בה הוא מחזיק על מנת לקבל פיצויים מול נזקי הגוף שנעשו לו. נהג אופנוע או קטנוע שלא מחזיק בביטוח חובה שלא כחוק או שהשאיל את הרכב הפוליסה שחלה עליו אינה מתאימה לרוכב הוא לא יהיה זכאי לפיצויים. 

 

תאונת "פגע וברח"  בין אופנוע להולכי רגל

תאונות פגע וברח הינן תאונות נפוצות לצערנו במדינת ישראל, תאונות מסוג אלו משאירות את הולך הרגל פגוע וללא יכולת לקבל פיצויים מחברת הביטוח של האופנוע או הקטנוע שברח מהם. עבור מקרים מסוג זה הוקמה תחת חוק הפיצויים – קרנית. קרן כספית של המדינה המסייעת לנפגעים שאין ביכולתם לתבוע את חברת הביטוח לקבל את הפיצויים המגיעים לה.

על מנת לקבל את הפיצויים מקרנית על הנפגע להוכיח שניסה לקבל את פרטי הפוגע (על ידי מצלמות אבטחה או שלא וויתר על ההזדמנות לקבל את פרטיו כאשר הציע לפני ש"ברח"). בנוגע לרוכב – החוק מתייחס בחומרה לנהגים שפועלים בצורה זו והם עלולים להיות מואשמים בפסילת הרישיון ואף במאסר פלילי.

 

חישוב גובה הפיצוי מול הנזק הגופני

ברוב המקרים המחלוקת בין עורכי הדין בחברות הביטוח או בית המשפט תהיה בנוגע לגובה הפיצוי שמגיע לנפגע. הפרמטרים המשפיעים על חישוב מורכב זה הם גילו של האדם, גובה ההכנסה שלו קודם לפגיעה, האם וכמה אחוזי נכות נקבעו לו במוסד לביטוח לאומי והיכולת שלו להתפרנס לאחר הפגיעה.

ליווי של עורך דין בסוגייה זו הינו משמעותי ביותר כיוון שבמקרים מסובכים אתם עלולים לעבור מספר וועדות רפואיות שיבדקו אתכם ואת האמינות של רמת הפגיעה שלכם. חישוב זה הינו מורכב גם בפן הרגשי – למדוד את כאבו ונזקו של אדם בכסף לרוב ייתן תחושה של זילות ברמת הפציעה הגופנית והרגשית שנעשתה. 

 

עורך דין לתאונות אופנוע או קטנוע

בתאונות של רכב דו גלגלי חשוב להבדיל בין הפן הנזיקי לפן הפלילי, עד כה ציינו בעיקר את הזכויות של נפגעים בתאונות דרכים בהקשר של נזקי גוף. אך רוכב אופנוע הינו חשוף גם לכתבי אישום פליליים בגין מעורבות בתאונות דרכים. ייצוג משפטי הולם הינו הכרח בתאונות אופנוע וקטנוע, ההתמודדות מול חברת הביטוח ובית המשפט מצריכה בקיאות בנושא ובשורות הקטנות.

הייצוג המשפטי ייסע למעורב בתאונת הדרכים בשני הרבדים כך שיוכל לקבל את הפיצויים המתאימים לו וכמו כן את הגזירה המתאימה למעשיו. 

 

כיצד להתנהל לאחר תאונת דרכים?

בכל תאונת דרכים ישנם כמה דברים שחייבים לעשות אם המצב הגופני והנפשי של המעורבים מאפשר זאת. ראשית יש להחליף פרטים עם שאר המעורבים בתאונה, לאחר מכן חשוב לתעד ולבדוק אם היו עדים לתאונה שיוכלו לסייע בבית הדין.

לאחר תאונה חשוב מאוד ללכת מיד להיבדק במרפאה, גם אם אתם חושבים שלא נפגעתם כלל לבדיקה הרפואית יש חשיבות רבה. חשיבות זו מתחלקת לשתי סיבות – ראשית כל, במקרים רבים המעורבים בתאונה לא מרגישים מיד כאב או פגיעה בגלל האדרנלין שמופץ בגוף אך זהו מצב מסוכן ואתם עלולים לגלות מאוחר יותר כאבים חזקים שחבל לא לטפל בהם כראוי.

שנית, מבחינת בירוקרטיה – גם אם נפגעתם וגם אם לא הדוח הרפואי לאחר התאונה הוא חשוב ביותר להמשך הטיפול בתביעה מול חברת הביטוח או בית המשפט. 

 

תאונת אופנוע בעבודה

תאונות אופנוע רבות הינן תאונות עבודה כיוון שאופנוע משמש פעמים רבות למטרת עבודת השליחויות. עבודת השליחויות גורמת לרכוב להיות זמן רב על הכביש ולעבור במהירות מכתובת לכתובת, פעמים רבות דעתם מוסחת בשל הטלפון הנייד ומשימות נוספות שנכנסות תוך כדי נסיעה מה שמעלה את הסיכון של הרוכב על הכביש. תאונת אופנוע תיחשב תאונת עבודה גם אם הרוכב היה בדרך לעבודה על האופנוע הפרטי שלו או בחזרה ממנה.

במקרה כזה הפיצוי המגיע לנפגע יהיה אך ורק מהמוסד לביטוח לאומי ולא יהיו כפילויות כך שהנפגע יקבל פיצויים גם מחברת הביטוח וגם מהמוסד לביטוח לאומי. 

 

שאלות ותשובות בנושא תאונת דרכים רכב דו גלגלי

תאונת דרכים רכב דו גלגלי

במקרים של פגיעה דרמטית ושקיים צורך עבור הנפגע לקבל פיצויים דחופים על מנת לטפל בעצמו לשמור על רמת חייו וחיי משפחתו התלויה בפרנסתו קיים הסדר הנקרא תשלום תכוף. התשלום התכוף מגיע באופן מידיי והסכום שלו יתקזז מסכום הפיצויים הסופי שייקבע בתום התביעה. 

הפיצויים כוללים החזר על הוצאות נסיעה שנעשו בעקבות ולצורך טיפול רפואי, בית משפט וייעוץ משפטי. הוצאות התאמת דיור במקרים שבהם נגרמה נכות המגבילה את האדם בביתו, הוצאות מוגברות שונות כמו מים, חשמל, הוראה, פיזיותרפיה. 

כשהיכולת לעבוד מוגבלת עקב התאונה נפגעים גם התנאים הסוציאליים כמו פנסיה וזכויות וותק, לכן הפיצויים יכללו גם את ההפסד של ההפרשות לקרן הפנסיה עקב ירידת השכר. 

גובה השכר לעורך דין משולם מסכום הפיצוי שיקבל הנפגע והוא מוגבל עד 8 אחוז מסכום הפיצוי אם נקבע טרם הגשת התביעה ועד 13 אחוז אם הושג סכום הפיצוי על פי פסק דין. 

 
לחזרה לחלק ספציפי במאמר
תמונה של עו"ד אימבר גולן פרטוש
עו"ד אימבר גולן פרטוש

בעלת המשרד, עו״ד אימבר גולן פרטוש מומחית בתחום נזקי הגוף עם ניסיון רב של ייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן בועדות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.

בעברה, עבדה במחלקה המשפטית של המוסד לביטוח לאומי ובמקביל כיהנה שנים רבות בוועדה לביטוח לאומי של מחוז תל אביב והמרכז של לשכת עורכי הדין בישראל.

בנוסף, עומדים לזכותה שורה ארוכה של תקדימים משפטיים פורצי דרך בתחום נזקי הגוף.

עו"ד אימבר גולן פרטוש ברשתות:

פייסבוק | אינסטגרם | יוטיוב | טלפון: 077-804-3544 | מייל: [email protected]

משרד עו"ד אמבר גולן פרטוש
לקבלת יעוץ אישי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אודות המשרד
משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש נוסד בשנת 2012 והינו משרד מוביל בתחום נזקי הגוף.
 
המשרד מונה צוות עורכי דין מומחים בתחום נזקי הגוף, בייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.
מהתקשורת
כלכליסט
פורסם ב- כלכליסט

במקרה של פציעות חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, התיעוד הוא קריטי להצלחת התביעה - מאמר שפורסם בכלכליסט .

חדשות פתח תקווה
פורסם ב-חדשות פתח תקווה

מדוע חשוב להיות מלווה על ידי עורך דין למימוש הזכויות שלכם מול ביטוח לאומי?

14 עכשיו
פורסם בחדשות 14

בשנת 2022 נשבר שיא של 4 שנים במספר הנפגעים בתאונות עבודה. עו"ד אימבר גולן פרטוש בראיון בנושא.

לוגו מעריב
פורסם ב-במעריב

יפוצה בכ - 3 מליון ש"ח על אף שהחליק מקטנוע בתאונה עצמית.

לקוחות ממליצים
לעו"ד אימבר גולן פרטוש.ברצוני להעריך אותך ולצייןעל היחס החם ומקצועיות אשר קיבלתי אצלכם בטיפול... בבעיה שלי . ברצוני לציין שהכל נעשה בצורה טובה ומעולה עם צוות טוב של עורכי דין טובים ומעולים שמטרתם לעזור ללקוח .לבסוף חשוב מאוד לציין שיש תוצאות טובות. תודה רבה על הכל מעריך אותכם מאוד וממליץ מאוד מימני דורון.קראו עוד
מומלץ בחום מקצוענים ביותר!
שירות ישר ומקצועי ללא עוררין!
שירות נהדר...
משרד מקצועי קיבלתי שירות מצוין תודה על הכל
מקצועיות ואנושיות של אימבר העומדת בראש המשרד וצוותה. מומלץ בחום!!!
מקצועיותאמינותויד ביד לאורך כל הדרך .
שירות מיקצועי.ייצוג ופתרון בעיות ומיצוי זכויות בהצלחה.אמבר ועובדיה קשובים ללקוח נותנים מעצמם מעל... ומעברקראו עוד
js_loader
הצלחות המשרד עורך דין תאונות דרכים
DUNS 100 - משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש
לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו:
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 113 ביקורות
×
js_loader
דילוג לתוכן