אי ספיקת כבד פולמיננטית היא מצב רפואי קשה הנגרם מנזק בלתי הפיך לתאי הכבד. המחלה גורמת לירידה משמעותית בתפקוד הכבד ומלווה בתסמינים קשים כגון חולשה, בחילות וצהבת. חולים רבים נאלצים לעבור טיפולי דיאליזה ולהסתמך על תמיכה רפואית. במצב כזה, מן הראוי לשקול לחיוב את האפשרות של הגשת תביעת נכות כללית בגין אי ספיקת כבד פולמיננטית, במוסד לביטוח לאומי. כך ניתן לקבל במקרים רבים קצבת נכות כללית ושאר הטבות רפואיות ושיקומיות, המסייעות לחולה ולבני משפחתו בהתמודדות עם הקשיים הנלווים למחלה.
מהי אי ספיקת כבד פולמיננטית?
אי ספיקת כבד פולמיננטית היא מצב בריאותי אשר נובע מנזק בלתי הפיך לתאי הכבד. מצב זה גורם לכשל חמור בתפקודו של הכבד, כאשר הסימפטומים הראשוניים כוללים איבוד יכולת ייצור של חלבונים חיוניים, בעיות נוירולוגיות ועוד.
מהם הגורמים העיקריים להתפתחות המחלה?
הגורמים העיקריים להיווצרותה של אי ספיקת כבד פולמיננטית, כוללים בין היתר, צריכת אלכוהול מופרזת, מינון עודף של תרופות מסוגים מסוימים וחשיפה לנגיפי כבד כגון צהבת. במקרים נדירים המצב מתרחש גם בהריון כתוצאה מכבד שומני.
באילו זכויות מטעם המוסד לביטוח לאומי מזכה הגשת תביעת נכות כללית בגין אי ספיקת כבד פולמיננטית?
חולים במצב זה מסווגים לרוב כבעלי נכות רפואית מלאה כאשר הם בוחרים להגיש תביעת נכות כללית בגין אי ספיקת כבד פולמיננטית. ככלל, אם הירידה בכושר העבודה של החולים במחלת הכבד עולה על 50% – הם זכאים לקצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי.
זאת ועוד – חולי כבד עם לפחות 75% נכות מקבלים פטור מתשלומים לביטוח לאומי.
לא אחת, חולים בגיל העבודה המטופלים בדיאליזה קבועה ותלויים בסיוע מזולתם, זכאים אף לגמלת שירותים מיוחדים בהתאם לרמת נכותם.
יתרה מכך, לאחר גיל הפנסיה הם זכאים בדרך כלל לגמלת סיעוד עם מטפל אישי לסיוע יומיומי.
לבסוף, חולים עם בעיות ניידות המטופלים בדיאליזה, זכאים במקרים רבים גם לגמלת ניידות והנחות במיסים על רכישת רכב.
מה הקווים המנחים לפיהם מתבצעת קביעת דרגת הנכות על ידי הביטוח הלאומי?
סעיף 16 בספר הליקויים של הביטוח הלאומי מתייחס למחלות כבד, כאשר אי ספיקת כבד כרונית נחשבת לאחת הקשות שבהן. זאת מאחר וכאמור, מדובר בהרס נרחב של תאי הכבד שמוביל לשיתוק יכולותיו החיוניות ביותר של האדם הלוקה במחלה, לרבות אובדן היכולת לייצר חלבונים ובעיות תפקוד נוירולוגיות. לאור זאת, אחוז הנכות הסופי הנקבע על ידי הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי, עבור חולי אי ספיקת כבד פולמיננטית, הוא לרוב גבוה.
זכויות רפואיות נוספות לחולי אי ספיקת כבד פולמיננטית
חולי אי ספיקת כבד פולמיננטית, זכאים במקרים רבים לקבלת זכויות נוספות ובהן:
הטבות מס
חולים עם למעלה מ-90% נכות זכאים לפטור מלא ממס הכנסה, לרבות החזרים רטרואקטיביים של עד 6 שנים אחורה, בהתאם למצבם הרפואי.
הטבות מרשויות מקומיות
חולים בדיאליזה זכאים להנחה בארנונה בשיעור שנקבע לפי מצבם הרפואי. לעיתים הם זכאים גם לפטור או הנחה ממיסים עירוניים נוספים.
סיוע בשכר דירה
חולים עם למעלה מ-75% נכות מקבלים סיוע בשכר דירה ממשרד השיכון.
למה כדאי להגיש תביעת נכות כללית בגין אי ספיקת כבד פולמיננטית בשלב מוקדם ככל האפשר?
יש להגיש תביעת נכות כללית בגין אי ספיקת כבד פולמיננטית, בסמוך לאבחנה עד כמה שמתאפשר, שכן הפגיעה בגוף החולה היא לרוב משמעותית ומהירה מאוד. הדבר מצריך הכנה של החולה ובני משפחתו מבעוד מועד מאחר ויכולת ההשתכרות עלולה לרדת לאפס בזמן קצר.
בנוסף, מרבית החולים הללו מטופלים בדיאליזה ותלויים בסביבתם. רבים מהם מוגבלי ניידות וזקוקים לליווי מתמיד. הגשת התביעה היא חיונית לקבלת מלוא הסעדים שהחוק מעמיד לרשות מבוטחים במצב זה.
חשיבותו של סיוע משפטי מקצועי בהליכי התביעה
הגשת תביעות נכות מחייבות טפסים רבים ומורכבים שדורשים מילוי מדויק. טעויות גורמות לעיכובים ודחיות חוזרות ונשנות. עורך דין מקצועי בתחום מסוגל למנוע זאת ולזרז את קבלת הזכויות על ידי הגשה נכונה.
לסיכום
חולים באי ספיקת כבד פולמיננטית זכאים למגוון רחב של הטבות מהמוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, רשויות מקומיות וגופים נוספים. אולם חיוני להגיש תביעה מוקדמת עם סיוע משפטי מקצועי כדי למצות את מלוא הזכויות בהקדם. משרד עו"ד אימבר גולן פרטוש ישמח לסייע ולייעץ לכם בתהליך זה. אל תהססו לפנות אלינו כעת ולגלות כיצד באפשרותנו למקסם את זכויותיכם.
מהי אי ספיקת כבד פולמיננטית?
אי ספיקת כבד פולמיננטית היא מצב רפואי קשה הנגרם כתוצאה מנזק בלתי הפיך לתאי הכבד. זה גורם לירידה משמעותית ביכולת התפקוד של הכבד ומלווה בתסמינים קשים הכוללים חולשה כללית, בחילות, צהבת ועוד. חולים רבים מטופלים בדיאליזה ותלויים בתמיכה רפואית כדי להמשיך ולתפקד.
מדוע חיוני לאסוף את התיעוד הרפואי כבר משלב האבחון?
עיכובים וחוסרים במסמכים גורמים לדחייה או הקפאה של התביעה לתקופות ממושכות. לכן איסוף מלא של המסמכים הרפואיים הרלוונטיים בשלב מוקדם ככל האפשר חיוני כדי לזרז ולייעל את הטיפול בתביעה.
מה חשיבות הדיוק בפרטים בהגשת תביעת נכות כללית בגין אי ספיקת כבד פולמיננטית?
טעויות וחוסרים במילוי טפסי התביעה מובילים כמעט תמיד לדחייה או החזרה שלה לבירורים ותיקונים נוספים. מצב זה עלול ליצור עיכובים ניכרים בקבלת תשובה לתביעה ומיצוי הזכויות, במיוחד במקרים דחופים כמו אי ספיקת כבד.
כיצד עו"ד ביטוח לאומי יכול לסייע למגישי תביעת נכות כללית בגין אי ספיקת כבד פולמיננטית?
עורך דין מומחה בתחום ביטוח לאומי ונכויות מסוגל להבטיח הגשה מדויקת ומלאה של התביעה ומסמכיה הנלווים. דבר זה חוסך זמן יקר ומאפשר קבלת מענה בהקדם האפשרי.