עורך דין תביעות סיעוד
משרד עו"ד אימבר גולן פרטוש טיפל בהצלחה במאות מקרים של תביעות סיעוד ונלחם כדי להשיג עבורם את התוצאות הטובות ביותר, המשרד יילחם גם עבורכם ועבור יקיריכם ללא פשרות ומתוך נסיון רב והיכרות מעמיקה של ההליכים הבירוקטיים של חברות הביטוח השונות והמוסד לביטוח לאומי.
077-804-3544
סיעוד הוא תחום חיוני של שירותי הבריאות, ולאחיות יש תפקיד משמעותי בטיפול בחולים. עם זאת, כמו כל מקצוע רפואי אחר, סיעוד כרוך גם בהיבטים משפטיים מסוימים שאחיות ואנשי סגל רפואי צריכים להיות ערים להם. החדשות הטובות הן שתמיד ניתן להתייעץ עם עורך דין תביעות סיעוד, כל עוד יודעים איך לבחור אותו.
מהן תביעות סיעוד ואיך מגישים אותן?
לא נדיר שאנשים פרטיים מגישים תביעות סיעוד לקבלת מלגה או קצבה מהמדינה. תביעות סיעוד מתייחסות בדרך כלל לתביעות משפטיות או תביעות משפטיות שהגישו מטופלים או משפחותיהם נגד אחיות או נותני שירותי בריאות בגין רשלנות רפואית או רשלנות.
בנוסף, במקרים מסוימים, אנשים פרטיים עשויים להיות זכאים למלגות או קצבאות כדי להמשיך בקריירה בסיעוד. תוכניות אלה מנוהלות בדרך כלל על ידי הממשלה או ארגונים פרטיים, ונועדו לעודד אנשים נוספים להמשיך בקריירות סיעוד.
התפקיד של עורך דין תביעות סיעוד במקרים כאלה הוא להבין מה הלקוחות צריכים, להסביר להם איך להשיג את זה ולייצג אותם משפטית. התביעות לרוב מוגשות במצבים רפואיים רגישים של בני משפחה מבוגרים, לכן עורך הדין צריך להיות יסודי ואמין.
תביעות סיעוד במישור העסקי והארגוני
ארגונים פרטיים עשויים להציע מלגות סיעוד לבוגרי תיכון או אנשים שכבר נרשמו לתוכניות סיעוד. מלגות אלו עשויות לכסות את עלות שכר הלימוד, ספרים והוצאות לימודיות אחרות. בתמורה, ייתכן שמקבלי המלגות יידרשו לעבוד במקום מסוים או במתקן מסוים למשך תקופה מוגדרת לאחר סיום הלימודים.
באופן דומה, מדינות מסוימות או ארגונים פרטיים עשויים להציע קצבאות סיעוד לאנשים שכבר עובדים במקצוע הסיעוד. קצבאות אלו עשויות לספק סיוע כספי ללימוד המשך, הסמכה או הזדמנויות אחרות לפיתוח מקצועי.
תביעת סיעוד לקבלת קצבה או מלגה
כדי להיות זכאים למלגות או קצבאות סיעוד, אנשים בדרך כלל צריכים לעמוד בדרישות מסוימות, כגון הישגים אקדמיים, צורך כלכלי או מחויבות לעבוד באזורים מוחלשים או כפריים. תהליך הבקשה עשוי לכלול הגשת קורות חיים, מכתבי המלצה ועוד.
אז בעוד שאנשים פרטיים עשויים להגיש תביעות סיעוד למטרות משפטיות, הם גם יכולים להיות זכאים למלגות או קצבאות סיעוד כדי להמשיך או לקדם את הקריירה שלהם בסיעוד. תוכניות אלו נועדו לעודד אנשים נוספים להיכנס למקצוע האחיות ולתת מענה למחסור באחיות בתחומים או התמחויות מסוימות.
תביעות רשלנות רפואית בגלל טיפול סיעוד
תביעות רשלנות סיעודית יכולות להתעורר כאשר פעולות או מחדלים של אחות מביאות לפגיעה במטופל. כמה דוגמאות לרשלנות סיעודית כוללות טעויות תרופתיות, אי מעקב אחר הסימנים החיוניים של המטופל או אי דיווח לרופא על שינוי במצבו של המטופל. תביעות רשלנות יכולות להיות מוגשות על ידי מטופלים, בני משפחותיהם או נציגים משפטיים.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
המלצות
הגנה על רישיון סיעוד
אחיות חייבות ברישיון לעסוק במקצוען. אם התנהגות או פעולות של אחות מוטלות בספק, מועצת הסיעוד רשאית לחקור, והאחות עשויה לעמוד לדין משמעתי, לרבות שלילת רישיונה. עורך דין יכול לעזור לאחיות להגן על הרישיון שלהן ועל יכולתן להמשיך לעבוד.
סכסוכי עבודה
אחיות עלולות להתמודד עם סכסוכי עבודה, כגון סיום עבודה שלא כדין, הטרדה, אפליה או בעיות שכר ושעות. עורך דין יכול לעזור לאחיות להבין את זכויותיהן המשפטיות ולנווט את דרכן במערכת המשפטית כדי לפתור את המחלוקת.
בעיות ביחסי אחות-מטופל
על אחיות מוטלת החובה לספק טיפול למטופליהן, וייתכנו מקרים שבהם יחסי אחות-מטופל הופכים למחלוקת או בלתי הולמים. דוגמאות למקרים כאלה כוללות האשמות בהתעללות, יחסים בלתי הולמים או הפרת סודיות המטופל. עורך דין יכול לעזור לאחיות להבין את חובותיהן המשפטיות ולהגן עליהן מפני האשמות שווא.
ציות לחוק
אחיות כפופות למגוון חוקים ותקנות. חשוב לאחיות לציית לחוקים ולתקנות אלו כדי להימנע מבעיות משפטיות. במקרה של בעיה משפטית או דילמה, עורכי דין יכולים לסייע לאחיות בבעיות ציות לחוק ולעזור להן להתעדכן בשינויים בחוק.
לסיכום, אחיות מתמודדות עם מגוון סוגיות משפטיות הקשורות למקצוען. סוגיות אלו יכולות לנוע מתביעות רשלנות ועד סכסוכי עבודה ובעיות ציות לחוק. אחיות המתמודדות עם בעיות משפטיות עשויות להרוויח מהתייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני סיעוד. עורך דין יכול לעזור לאחיות להבין את הזכויות והחובות המשפטיות שלהן, ולפעול לפתרון בעיות משפטיות לטובתן.
איך בוחרים עורך דין תביעות סיעוד?
בחירת עורך דין תביעות סיעוד שמתאים לסיטואציה – חיונית כדי להגן על הזכויות והאינטרסים המשפטיים.
להלן מספר טיפים שיעזרו לכם לבחור עורך דין תביעות סיעוד:
- חפשו ניסיון: חשוב לבחור עורך דין בעל ניסיון בטיפול בתביעות סיעוד. עליו להיות בעל הבנה טובה של מקצוע האחיות, החוקים והתקנות המסדירים אותו, והסוגיות המשפטיות הנפוצות איתן מתמודדות אחיות. אפשר לבדוק באתר עורך הדין או בפרופיל המקצועי שלו כדי לראות את הניסיון שלו.
- בדיקת אישורים: ודאו שלעורך הדין יש את האישורים הדרושים כדי לעסוק בעריכת דין. לאחר מכן ניתן לאמת את האישורים שלו על ידי בדיקת אתר לשכת עורכי הדין של המדינה. בנוסף, כדאי גם לבדוק אם הוא חבר באיגודים מקצועיים רלוונטיים.
- בקשו הפניות: אם אתם מכירים אחיות אחרות שעברו בעיה משפטית דומה, תוכלו לבקש מהן הפניות. הן יכולות להמליץ על עורך דין שאיתו עבדו, ולתת לכם תובנות לגבי הניסיון שלהן בעבודה עם עורך הדין.
- קבעו פגישת ייעוץ: רוב עורכי הדין מציעים פגישת ייעוץ חינם, שהיא הזדמנות לדון בנושא המשפטי שלכם ולהכיר את עורך הדין. במהלך הייעוץ, שאלו את עורך הדין על ניסיונו בטיפול בתביעות סיעוד, גישתו לפתרון סוגיות משפטיות והתוצאות האפשריות של המקרה שלכם.
- קחו בחשבון את כישורי התקשורת של עורך הדין: בחרו עורך דין בעל כישורי תקשורת מצוינים, שיכול להסביר מושגים משפטיים מורכבים בצורה שתוכלו להבין. עו"ד כזה צריך להיות קשוב לשאלות ולחששות שלכם ולעדכן אתכם לגבי התקדמות המקרה שלכם.
- בחנו את מבנה שכר הטרחה: עורכי דין עשויים לגבות שכר טרחה לפי שעה או שכר טרחה קבוע. ודאו שאתם מבינים את מבנה שכר הטרחה שלהם, ודונו בו בפירוט במהלך הייעוץ. כמו כן, ודאו שאתם מביאים בחשבון כל עמלות או הוצאות נוספות שעלולות להתעורר במהלך ההליך המשפטי.
משרדנו בתקשורת
פורסם ב- כלכליסט
במקרה של פציעות חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, התיעוד הוא קריטי להצלחת התביעה - מאמר שפורסם בכלכליסט .
פורסם בוואלה
האם ניתן לקבל קצבת אובדן כושר עבודה ולהמשיך לעבוד?
פורסם בחדשות 14
בשנת 2022 נשבר שיא של 4 שנים במספר הנפגעים בתאונות עבודה. עו"ד אימבר גולן פרטוש בראיון בנושא.
פורסם ב-במעריב
יפוצה בכ - 3 מליון ש"ח על אף שהחליק מקטנוע בתאונה עצמית.
פורסם ב-themarker - דה מרקר
משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש – מהמובילים בתביעות נזקי גוף
כל הסיבות להתייעץ עם עורך דין תביעות סיעוד
בסופו של דבר, בחירה נכונה של עורך דין תביעות סיעוד דורשת התייחסות מדוקדקת של ניסיונו, הסמכות, הפניות, כישורי תקשורת ומבנה שכר הטרחה. על ידי הקדשת זמן לבחירת עורך הדין המתאים, תוכלו להגן על זכויותיכם המשפטיות ולהגדיל את הסיכויים שלכם לתוצאה חיובית.
יש לכם שאלות? עו"ד אימבר גולן פרטוש יכולה לספק לכם תשובות לשאלות הנפוצות. אם תמיד רציתם להתייעץ עם עורך דין תביעות סיעוד ולצאת נשכרים – הגעתם לכתובת הנכונה.
שאלות נפוצות בנושא
בחירת עורך דין המתמחה ספציפית בתביעות סיעוד היא קריטית מכיוון שתחום זה הוא מורכב ודורש ידע מעמיק וניסיון רב. עורך דין המתמחה בתחום זה יהיה בקיא בחקיקה העדכנית, בפסיקות רלוונטיות ובנהלים של חברות הביטוח. הוא יכיר את הטקטיקות שחברות הביטוח משתמשות בהן לדחיית תביעות ויידע כיצד להתמודד איתן ביעילות. בנוסף, הוא יבין לעומק את המבחנים השונים המשמשים להגדרת מצב סיעודי, כמו מבחן ADL ומבחן מיני מנטל, ויוכל להשתמש בידע זה לטובתכם.
כדי לבדוק את המומחיות של עורך הדין, תוכלו לשאול אותו שאלות ספציפיות על תחום הביטוח הסיעודי. למשל, בקשו ממנו להסביר את ההבדלים בין סוגי פוליסות ביטוח סיעודי שונות, או שאלו אותו על פסקי דין חשובים בתחום. בדקו את אתר האינטרנט של המשרד וחפשו מאמרים או פרסומים שכתב בנושא. אל תהססו לבקש דוגמאות למקרים דומים שטיפל בהם בעבר ומה היו התוצאות. עורך דין מנוסה יוכל לספק לכם מידע מפורט ומעמיק על התחום.
ההבדל המרכזי הוא בפוטנציאל לניגוד עניינים. עורך דין שמייצג רק מבוטחים יכול להתמקד באופן מלא באינטרסים שלכם, ללא כל מחויבות או קשר לחברות הביטוח. לעומת זאת, עורך דין שמייצג גם חברות ביטוח עלול להיות במצב של ניגוד עניינים, גם אם לא במודע. יתכן שהוא יהיה פחות נלהב לנקוט בגישה אגרסיבית נגד חברות ביטוח, או שיהיה לו קשה יותר להיות אובייקטיבי לחלוטין בייצוג שלכם. בחירה בעורך דין שמתמחה אך ורק בייצוג מבוטחים מבטיחה שהאינטרסים שלכם יהיו בראש סדר העדיפויות שלו.
בפגישת הייעוץ הראשונית, חשוב לשאול את עורך הדין מספר שאלות מפתח. ראשית, בקשו ממנו להעריך את סיכויי ההצלחה של התביעה שלכם ומה הבסיס להערכה זו. שאלו על האסטרטגיה שהוא מתכנן לנקוט בתיק שלכם ומדוע היא מתאימה למקרה הספציפי שלכם. בררו מה משך הזמן המשוער לטיפול בתביעה ומהם השלבים השונים בתהליך. חשוב גם לשאול על מבנה שכר הטרחה ואילו הוצאות נוספות עשויות להיות כרוכות בתהליך. לבסוף, בקשו הסבר על מידת המעורבות שלכם שתידרש לאורך התהליך ואיך תתנהל התקשורת ביניכם.