לוגו לתפריט עליון
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 112 ביקורות
js_loader

רשלנות רפואית בטיפול

אין הרבה סיוטים כמו למצוא את עצמך מקבל טיפול בבית חולים או במרפאה, ואז לגלות שהטיפול לא היה מתאים, או שלא ניתן בצורה המתאימה. רשלנות רפואית בטיפולים זה נושא מורכב ובעייתי. מה זה אומר רשלנות רפואית בטיפול, מה אפשר לעשות? ואיזה עורך דין כדאי לקחת? כל הפרטים במאמר שלפניכם

 

מה זה אומר רשלנות רפואית בטיפול?

רשלנות רפואית בטיפול היא בעצם שם כולל לכל טיפול רפואי, בו התרחשה רשלנות. אם זה במהלך טיפול פרטי, ואם זה ציבורי, אם זה במרפאה ואם זה בבית חולים. אפילו טיפול על ידי מגישי עזרה ראשונה נחשב כטיפול שרשלנות בו נחשבת כרשלנות רפואית בטיפול. במקרה שהייתה רשלנות בטיפול הרפואי, אפשר לתבוע פיצויים על הנזקים שנגרמו, בעיקר אם התרחשה פטירה.

 

המקור החוקי

אז המקור החוקי באופן כללי לעוולת הרשלנות, נמצא בפקודת הנזיקין, שקובעת בסעיף 35 כך: " עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה."

 

יסודות עוולת הרשלנות

אם בית משפט רוצה לקבוע אם התקיימה רשלנות, הוא בעצם צריך לברר האם אכן, במקרה הנוכחי, התקיימו יסודות העוולה.

מה הם יסודות העוולה? קיומה של חובת זהירות של נתבע כלפי התובע, הפרה של אותה חובה, גרימת נזק בגין ההפרה, וקיום קשר סיבתי בין התנהגות הנתבע, הרשלנות שלו, לנזק. מה שכן, צריך לדעת שבסוף, בית המשפט פשוט יבחן את פרטי המקרה, את נסיבותיו, את המחלה שנגרמה, ואת הטיפול. ברור שכל מקרה ומקרה שונה.

 

איזה סוגי מקרים ייחשבו כרשלנות רפואית בטיפול?

ברגע שלא ננקטו על ידי הרופאים כל שלבי הזהירות הנדרשים, או שלא עבדו ברמת מיומנות סבירה, ניתן יהיה לפסוק שמדובר ברשלנות רפואית בטיפול בחולים. ישנם מספר מקרים יותר נפוצים, כאשר היתרון של הרשימה הזאת הוא בכך שברגע שיצא לכם לחוות אירוע כזה, כבר עכשיו, מומלץ לכם להתייעץ עם משרד עורכי דין שמתמחה בתחום.

 

תרופה שגויה

המקרה, כנראה הנפוץ ביותר בעולם הרשלנות הרפואית הוא טעות במינון התרופה או בסוג התרופה. כמובן שטעות כזאת של אחות או רופא אינה מקובלת כלל, ועליו לוודא היטב לפני נתינת התרופה לחולה שאכן מדובר בתרופה המגיעה לחולה הספציפי הזה.

 

אי הפניה לבדיקות

אם הרופא, במסגרת הטיפול השוטף, לא הפנה את החולה לבדיקות שדרושות לו, אם זו בדיקה שגרתית רגילה, ואם זו בדיקה שהחולה ביקש, או בדיקה שנהוג לעשות לאחר תלונות מסוג מסוים או סימפטומים של חולי מסוים. אם הרופא מתלונן על כאבים בחזה למשל, מן הסתם כדאי לשלוח אות ולעשות אק"ג. אם מתלונן על כאבים בגב או בעמוד הדרה, כדאי לעשות MRI שיראה את הבעיות בעצמות. אפילו אי הפנייה של רופא משפחה לייעוץ עם רופא מומחה, יכולה להיחשב כרשלנות רפואית בטיפול.

 

חוסר במעקב רפואי

כל חולה שהיה מאושפז, או חולה במחלה כרונית, משתחרר או יוצא מבית החולים כשהוא במעקב. זה יכול להיות ממש ביקורים חוזרים ונשנים בבית חולים, וזה יכול להיות מעקב אחר הבדיקות והתרופות שנלקחים דווקא. מספיק חוסר תשומת לב של מספר שעות, או מספר ימים, ומצבו של החולה יכול להידרדר במהירות, בטח אם היה רגיל לפני כן לתרופה מסוימת או מעקב.

 

אי זיהוי של מצב חירום

גם חוסר אבחון נכנס בעצם בגדר רשלנות רפואית של טיפול. אי אבחון של התקף לב, שבץ מוחי, או כל אירוע מסדר גודל כזה, של מצב חירום, מהווים מחדל גדול בהליך הטיפול של החולה. בגלל שמדברים על רשלנות רפואית בטיפול, המיקוד כאן הוא בטיפול שלא ניתן לאחר האבחון. כלומר, גם אם היה אבחון של התקף לב, ישנם טיפולים שעשויים לעכב אותו או למנוע אותו, אי יישומם הוא רשלנות רפואית בטיפול.

 

טעויות בפענוח בדיקות

חלק מהטיפול בחולים כולל גם אמנזיה ופענוח בדיקות שהם עברו. כבר היו מקרים שבעת פענוח הבדיקות היו טעויות. השאלה היא כמובן האם הטעויות הללו מביאות לפגיעה בהליך הטיפולי של החולה, או לא.

 

זמן תביעה על רשלנות רפואית

הזמן המוגדר בחוק לתביעה לפיצויים על רגע רשלנות בתחום הטיפול הרפואי, הוא ל – 7 שנים. לאחר מכן, שבע שנים מיום האירוע, התביעה מתיישנת. אם מדברים על קטינים, הקטינה מתיישנת שבע שנים מאז שהוא בן 18, כלומר, גיל 25 שלו. בכל מקרה, אם אתם חוששים שאתם קרובים מדי לזמן ההתיישנות, או לא יודעים בדיוק כמה נשאר לכם, זה הזמן להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית, כזה שמכיר את הנושא מקרוב, ובעל ניסיון בתחום כמובן.

 

רשלנות רפואית בטיפול נפשי

אמנם דיברנו על הרשלנות בטיפול הרגיל, אך כמובן שיש גם רשלנות רפואית בעת טיפול נפשי, אם זה בביקור אצל פסיכולוג, ואם זה בעת קבלת טיפול נפשי אצל הפסיכיאטר. כמו רשלנות רגילה, גם רשלנות כזאת יכולה להותיר את המטופלים עם נזקים מאוד כבדים. צריך לשים לב שאם מדובר על טיפול נפשי, צריך להוכיח את רשלנות הגורם המקצועי, את רכיב הנזק – להראות שהמטופל סבל מנזק. רכיב ההתלבשות, הוא השאלה האם הגורם הרפואי או המשטרתי התנהג כפי שמצופה כאיש מקצוע בשלב זה  כמובן שגם בנושא הזה יש הרבה מה להתייעץ עם עורך דין.

 

מתי קובעים שאכן הייתה התרשלות רפואית בטיפול?

אם הגורם המטפל, בין אם זה רופא, אחות, או כל גורם אחר התנהל באופן בלתי סביר לאדם שעובד בתפקידו. תוך שהוא סוטה מהרמה הרפואית הסבירה והמקובלת. כמובן שהתובע יצטרך גם להוכיח את הנזק שקרה לו, כמו שאר רכיבי ההתרשלות.

 

איחור בטיפול בחדר מיון זה רשלנות רפואית?

נכון, כולנו מכירים את העומס בחדרי המיון, ומודעים לגודל הבעיה. השאלה היא האם היה נזק קונקרטי, והאם אפשר להוכיח שהיה אפשר לטפל באופן דחוף יותר בנסיבות ספציפיות. אם היה ברור למשל, כשהחולה הגיע לחדר מיון, שיש לו צורך בצנתור, וכזה לא נעשה, יכול להיות שיש פה עילה לתביעת רשלנות רפואית.

 

מה הקשר של עורך דין לסיפור?

מדובר בעילת תביעה, ובהליך משפטי בדיני הנזיקין. לנהל אותו בעצמך, אם אתה לא עורך דין יהיה מאוד קשה. לכן כדאי לבחור משרד עורכי דין שמתעסק בתחום הרשלנות הרפואית, בעל ניסיון של מספר שנים בתחום, ובעיקר, משרד שידע לייעץ לך את לנהל את ההליך המשפטי, ומתי אולי כדאי לעצור ולהגיע להסדר.

 

איך בוחרים עורך דין?

תמיד כדאי להתייעץ עם חברים ובני משפחה, המלצות מפה לאוזן זה כמעט תמיד דבר שעובד טוב. בסוף, אתם צריכים לראות שעורך הדין מקצועי, עם ניסיון, אמין, וכמובן מישהו שיש לכם כימיה טובה אתו, ואתם רואים שהראש דומה. זכרו, עורכי הדין של בית החולים, או של הרופא המטפל, ינסו לעשות הכול כדי למנוע מכם להגיש תביעה, ואם הגשתם, להפסיד.

רשלנות רפואית בטיפול

לחזרה לחלק ספציפי במאמר
עו"ד אימבר גולן פרטוש
עו"ד אימבר גולן פרטוש

בעלת המשרד, עו״ד אימבר גולן פרטוש מומחית בתחום נזקי הגוף עם ניסיון רב של ייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן בועדות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.

בעברה, עבדה במחלקה המשפטית של המוסד לביטוח לאומי ובמקביל כיהנה שנים רבות בוועדה לביטוח לאומי של מחוז תל אביב והמרכז של לשכת עורכי הדין בישראל.

בנוסף, עומדים לזכותה שורה ארוכה של תקדימים משפטיים פורצי דרך בתחום נזקי הגוף.

עו"ד אימבר גולן פרטוש ברשתות:

פייסבוק | אינסטגרם | יוטיוב | טלפון: 077-804-3544 | מייל: [email protected]

משרד עו"ד אמבר גולן פרטוש
לקבלת יעוץ אישי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אודות המשרד
משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש נוסד בשנת 2012 והינו משרד מוביל בתחום נזקי הגוף.
 
המשרד מונה צוות עורכי דין מומחים בתחום נזקי הגוף, בייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.
מהתקשורת
כלכליסט
פורסם ב- כלכליסט

במקרה של פציעות חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, התיעוד הוא קריטי להצלחת התביעה - מאמר שפורסם בכלכליסט .

חדשות פתח תקווה
פורסם ב-חדשות פתח תקווה

מדוע חשוב להיות מלווה על ידי עורך דין למימוש הזכויות שלכם מול ביטוח לאומי?

14 עכשיו
פורסם בחדשות 14

בשנת 2022 נשבר שיא של 4 שנים במספר הנפגעים בתאונות עבודה. עו"ד אימבר גולן פרטוש בראיון בנושא.

לוגו מעריב
פורסם ב-במעריב

יפוצה בכ - 3 מליון ש"ח על אף שהחליק מקטנוע בתאונה עצמית.

לקוחות ממליצים
לעו"ד אימבר גולן פרטוש.ברצוני להעריך אותך ולצייןעל היחס החם ומקצועיות אשר קיבלתי אצלכם בטיפול... בבעיה שלי . ברצוני לציין שהכל נעשה בצורה טובה ומעולה עם צוות טוב של עורכי דין טובים ומעולים שמטרתם לעזור ללקוח .לבסוף חשוב מאוד לציין שיש תוצאות טובות. תודה רבה על הכל מעריך אותכם מאוד וממליץ מאוד מימני דורון.קראו עוד
מומלץ בחום מקצוענים ביותר!
שירות ישר ומקצועי ללא עוררין!
שירות נהדר...
משרד מקצועי קיבלתי שירות מצוין תודה על הכל
מקצועיות ואנושיות של אימבר העומדת בראש המשרד וצוותה. מומלץ בחום!!!
מקצועיותאמינותויד ביד לאורך כל הדרך .
שירות מיקצועי.ייצוג ופתרון בעיות ומיצוי זכויות בהצלחה.אמבר ועובדיה קשובים ללקוח נותנים מעצמם מעל... ומעברקראו עוד
js_loader
הצלחות המשרד עורך דין רשלנות רפואית
DUNS 100 - משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש
לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו:
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 112 ביקורות
×
js_loader
דילוג לתוכן