אנשי מילואים שנפצעו במלחמת חרבות ברזל, זכאים להגיש תביעה לאגף השיקום של משרד הביטחון כדי להיות מוכרים כנכי צה"ל. זכויות נכה צהל שנפגע במילואים כוללות בין היתר תגמולי נכות חודשיים או מענק נכות חד פעמי, החזרי הוצאות רפואיות והשתתפות בהוצאות של בני משפחה והטבות נלוות, לפי דרגת הנכות שנקבעה לנפגע. בנוסף, משרתי מילואים שנפצעו במלחמה, זכאים לקבל ממשרד הביטחון מענק ראשוני. על הזכויות הללו והתנאים למימושן נרחיב להלן.
זכויות נכה צהל שנפגע במילואים לפיצוי ראשוני ממשרד הביטחון
במשרד הביטחון הוגדרו קריטריונים לקבלת פיצוי כספי בעקבות הגשת תביעה לפצועי מלחמת חרבות ברזל. תגמולים אלו הם למעשה מענקים שיקוזזו אחרי שיתקבל תגמול הנכות הקבוע ממשרד הביטחון.
פצועים קל
זכאות למענק חד פעמי בסך 1,800 ש"ח ומקדמה על חשבון תגמולי הנכות בסך 1,593 ש"ח.
פצועים קל שאושפזו
זכאים למענק חד פעמי בסך 1,800 ש"ח וכיסוי הוצאות האשפוז עד סכום של 2,635 ש"ח.
זאת בנוסף לזכאות למקדמה על חשבון תגמולי הנכות בסך 1,593 ש"ח ותוספת בגין האשפוז בסך 4,228 ש"ח.
לפצועים האלו מגיע גם החזר הוצאות לבני משפחה המלווים אותם באשפוז בסך 8,571 עד 17,141 ש"ח בגין אובדן של ימי עבודה, הוצאות נסיעה, לינה וכלכלה.
פצועים בדרגה בינונית או קשה
זכאים למענק חד פעמי בסך 1,800 ש"ח וכיסוי הוצאות האשפוז עד סכום של 2,635 ש"ח.
זאת בנוסף לזכאות למקדמה על חשבון תגמולי הנכות בסך 4,248 ש"ח ותוספת בגין האשפוז בסך 5,270 ש"ח
גם לפצועים האלו מגיעים החזרי הוצאות לבני משפחה המלווים אותם באשפוז בסך 8,571 עד 17,141 ש"ח בגין אובדן של ימי עבודה, הוצאות נסיעה, לינה וכלכלה.
כמה תגמולי נכות ישולמו במסגרת זכויות נכה צהל שנפגע במילואים?
סכום הפיצוי למשרתי המילואים שנפצעו במלחמת "חרבות ברזל" תלוי באחוז הנכות שייקבע לנכה צה"ל בידי הוועדה הרפואית לקביעת אחוזי נכות במשרד הביטחון:
- עד 9 אחוז נכות – אין פיצוי כספי בכלל ממשרד הביטחון.
- מ10- עד 19 אחוז נכות – מקבלים פיצוי בסכום חד פעמי המתחיל ב- 57,353 ש"ח בעבור 10% נכות ו- 216,933 ש"ח עבור 19% נכות.
- החל מ- 20 אחוז נכות והלאה – נכה צה"ל מקבל קצבת נכות חודשית בסכום שנע בין 1,062 ועד 7,435 שקלים לחודש כתלות באחוזי הנכות שנקבעו עבורו.
חשוב לדעת: תוספת לגמלה כחלק מזכויות נכה צהל שנפגע במילואים
אנשי מילואים יכולים להגיש בקשה מיוחדת לקבלת תוספת לגמלה המחושבת על בסיס שכרם באזרחות. התוספת הנ"ל מגדילה משמעותית את סכום הפיצוי הבסיסי שמקבלים נכי צה"ל שאינם אנשי מילואים, ולכן חשוב מאוד להכיר בזכות זו ולדרוש אותה במועד.
באיזה שלב מומלץ להגיש תביעה למימוש זכויות נכה צהל שנפגע במילואים במבצע חרבות ברזל?
אם אתם משרתי מילואים ונפצעתם במלחמת חרבות הברזל, כדאי להגיש את התביעה למשרד הביטחון על הפגיעה בהקדם האפשרי. הגשה מוקדמת של התביעה תאפשר הגשה של בקשות נוספות כמו בקשות לטיפולים, סיוע, עזרה באשפוז וכדומה, על חשבון משרד הבטחון.
חשוב גם לדעת, שמשרת מילואים שנפגע בשירותו המגיש את תביעתו במשרד הביטחון לפני שחלפו 12 חודשים ממועד פציעתו – יוכר כנכה צהל כבר החל מיום הפציעה או השחרור מהשירות – מה שיקל על מימוש זכויותיו בהקדם.
לסיכום
חייל מילואים שנפצע במלחמת חרבות ברזל, זכאי לפיצוי כספי על הנזק שנגרם לו. עם זאת, הדרך למיצוי מלא של זכויות נכה צהל שנפגע במילואים, עשויה להיות מאתגרת.
לפיכך, חשוב ביותר לקבל ייעוץ משפטי מקצועי שיסייע להתמודד עם האתגרים הבירוקרטיים ויבטיח שתקבלו את מלוא הפיצויים וההטבות המגיעים לכם ללא דיחוי.
למשרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש ניסיון רב בתביעות משרד הביטחון ויכולת ללוות אתכם לאורך כל הדרך במסירות ובמקצועיות – החל משל איסוף המסמכים, דרך הגשת התביעה, עובר בייצוג בפני הוועדה הרפואית ועד לקבלת הזכויות המגיעות לכם בפועל.
אל תהססו ליצור איתנו קשר להתייעצות ראשונית ללא עלות. נשמח לסייע לכם בכל דרך שניתן לקבל את המגיע לכם ללא מאבקים מיותרים.
כיצד ניתן לממש זכויות נכה צהל שנפגע במילואים ופונה לבית החולים?
עם הגעת הפצוע לבית החולים, יחידת ר"ם 2 תספח אותו אליה והטיפול הרפואי שיינתן לו יהיה באחריותה. לרוב כבר בחלוף כמה ימים, נציגים ממשרד הביטחון יופנו אליו בכדי לסייע בהגשת תביעה לנכה צהל. במידת הצורך הם גם ימלאו עבור הפצוע את טופס התביעה אם הוא מתקשה בכך בשל פציעתו.
היכן מגישים תביעה להכרה בזכויות נכה צהל שנפגע במילואים?
תביעה להכרה בזכויות נכה צהל שנפגע במילואים מוגשת אל אגף שיקום במשרד הביטחון. זהו הגוף האחראי להכרה בדרגת נכות של נכי צה"ל ולמתן הסיוע הכספי, הרפואי, הנפשי והלוגיסטי שנכי צה"ל זקוקים לו.
כמה זמן לוקח בדרך כלל התהליך להכרה בזכויות נכה צהל שנפגע במילואים?
תהליך ההכרה באנשי מילואים כנכי צה"ל במשרד הביטחון וקביעת הנכות הקבועה עבורם, לרוב אורך לפחות כשנה ולפעמים גם מספר שנים. יחד עם זאת כיום בצל מלחמת חרבות ברזל, קיים מסלול מזורז להגשת תביעות למשרד הביטחון, שנקרא "המסלול הירוק".
מה זה "המסלול הירוק" להגשת תביעה למימוש זכויות נכה צהל שנפגע במילואים?
המסלול הירוק הוא מסלול מהיר ומקוצר שזמין לאנשי מילואים וחיילים שנפגעו במלחמה להגשת תביעות למשרד הביטחון.