לוגו לתפריט עליון
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 112 ביקורות
js_loader

מתי ניתן לקבל פיצויים ממשרד הביטחון?

השאלה "מתי ניתן לקבל פיצויים ממשרד הביטחון?" עולה לעיתים קרובות בתקופה האחרונה, בקרב אנשי כוחות הביטחון שנפגעו במהלך מבצע "חרבות ברזל". בין אם אתם חיילים בשירות סדיר או קבע, אנשי מילואים, שוטרים, אנשי שירות בתי הסוהר, שב"כ או מוסד – דעו כי אתם זכאים להגיש תביעת פיצויים כנגד משרד הביטחון, בגין נזק גופני או נפשי שנגרם לכם במהלך הלחימה או כתוצאה ממנה. בשורות הבאות נסביר כיצד הדבר מתבצע ומה חשוב לדעת על תנאי הזכאות.

 

מתי ניתן לקבל פיצויים ממשרד הביטחון ומי זכאי להם לפי חוק הנכים?

במהלך השירות הצבאי, במיוחד ביחידות לוחמות ותומכות לחימה, חיילים רבים עלולים להיפצע או לחלות. חוק הנכים ותקנות הנכים מאפשרים לכל מי שנפגע בשירות חובה או שירות קבע, וכן במילואים, במשטרה, בשירות בתי הסוהר וביחידות נוספות – להגיש בקשה להכרה כנכה במשרד הביטחון, על מנת לקבל טיפול רפואי, פיצויים והטבות שונות בעקבות הפגיעה.

 

מהו ההליך המקוצר להגשת תביעת פיצויים למשרד הביטחון לנפגעי מבצע "חרבות ברזל"?

אנשי כוחות הביטחון וצה"ל שנפגעו במבצע "חרבות ברזל" זכאים להגיש תביעה למשרד הביטחון במסלול מזורז ומקוצר, הידוע בשם "המסלול הירוק". מסלול זה מאפשר הגשת תביעה מהירה לאחר פגיעה באירוע מבצעי, במקרים בהם האבחנה ברורה, כולל פציעה פיזית או נפשית כגון פוסט-טראומה, הפרעת חרדה והפרעות נוספות בעקבות אירועי המלחמה.

 

מי זכאי להגיש תביעת פיצויים למשרד הביטחון?

לעניין הזכאות להגשת תביעת פיצויים למשרד הביטחון, יש להבחין בין נפגעים מפעולות טרור ומלחמה שהם אזרחים, אשר אינם משרתים בצבא או במערכת הביטחון, לבין משרתי כוחות הביטחון וצה"ל שנפגעו באירועים אלו. 

אזרחים ותושבים שהם נפגעי טרור יכולים לתבוע את המוסד לביטוח לאומי וגופי ביטוח פרטיים, בעוד שלמשרתי מערכת הביטחון שנפגעו יש כתובת מולה הם יכולים וצריכים לתבוע – והיא קצין התגמולים שבמשרד הביטחון – הגורם האחראי על זכויותיהם ומתן פיצוי והטבות במקרים של פגיעה במסגרת השירות הצבאי / בטחוני או בעקבותיו.

 

הגשת תביעה למשרד הביטחון בגין פגיעה פיזית

במקרה של חבלה של חייל או משרת כוחות הביטחון, כגון פציעה בכתף, בברכיים או בקרסולים, דרגת הנכות תיקבע בהתאם למידת המגבלה בתנועת האיבר ולחומרת הפגיעה. לדוגמה, במקרה של פריקת כתף ללא ניתוח, דרגת הנכות תלויה במספר פריקות הכתף ובהגבלת התנועה. אם בוצע ניתוח, ייקבע פיצוי גם עבור הצלקת. במקרה של פגיעה בברכיים, כגון קרע במיניסקוס או ברצועה הצולבת, דרגת הנכות תיקבע על פי מידת מגבלת התנועה או אובדן היציבות וגם בהתאם לממצאי MRI ולניתוח אם בוצע.

כלל האצבע בהקשר זה הוא, שככל שהפגיעה חמורה יותר וכרוכה בהגבלות תנועה חריפות יותר, כך דרגת הנכות תהיה גבוהה יותר וניתן יהיה לקבל פיצוי כספי משמעותי יותר בגינה. בנוסף לכך, ניתן לקבל זכויות נלוות בתנאים מסוימים, כגון רכב מותאם לבעלי מוגבלויות, שירותי שיקום, מימון ללימודים, טיפולים רפואיים, טיפולים נפשיים, טיפולים משלימים ועוד. היקף הזכאות הוא כאמור בהתאם לגובה דרגת הנכות שנקבעה לנפגע.

לכן חשוב לוודא שאחוז הנכות שנקבע במקרה שלכם אכן משקף כראוי את מידת המגבלה או הפגיעה שחוויתם בעקבות השירות הצבאי.

 

הגשת תביעה למשרד הביטחון בגין נזק נפשי שנגרם במהלך השירות הצבאי / הביטחוני

פגיעות נפשיות כגון פגיעות חרדה, דיכאון והפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD), יכולות גם הן להיגרם כתוצאה משירות צבאי, ובפרט בנסיבות כמו פעולות איבה ומצבי לחימה מהסוג שאנו רואים בחודש האחרון, במסגרת מבצע "חרבות ברזל". גם הפגיעות הללו יכולות להיות מוכרות כפגיעות איבה לפי חוק הנכים, אשר מזכות את החייל או משרת כוחות הביטחון בתגמולים מטעם משרד הביטחון, בכפוף לחומרת הפגיעה הנפשית ולאחוז הנכות שייקבע לנפגע בוועדה רפואית.

 

התהליך לקבלת פיצויים ממשרד הביטחון על פגיעה פיזית או נפשית

באופן כללי, הגשת תביעת פיצויים של חייל או משרת כוחות הביטחון, בין שמדובר על תביעה המוגשת בגין נכות נפשית או בגין פגיעה גופנית, מתחילה בהגשת טופס תביעה לקצין התגמולים במשרד הביטחון, בצירוף תיעוד רפואי ותצהיר המפרט את נסיבות הפגיעה.

לאחר מכן, הנפגע נבדק על ידי רופא מומחה מטעם קצין התגמולים שבודק האם יש קשר סיבתי בין הנכות לשירות הצבאי.

לבסוף, הנפגע מופיע בפני ועדה רפואית שקובעת את דרגת נכותו על פי חומרת הפגיעה או הפגיעות שבהן הוא לוקה. זהו הבסיס לקביעת זכאותו של התובע לפיצויים ממשרד הביטחון והיקף התשלומים שישולמו לו.

 

מהי תקופת ההתיישנות להגשת תביעת פיצויים למשרד הביטחון?

ברוב המקרים ניתן להגיש תביעה לקבלת פיצוי ממשרד הביטחון, במשך עד 3 שנים ממועד השחרור משירות צבאי, אלא אם מדובר במחלה שעבורה קבע שר הביטחון במסגרת התקנות, תקופת התיישנות שהיא ארוכה יותר.

יחד עם זאת, גם במקרים חריגים של הגשת תביעה לפיצויים בחלוף 3 שנים, התביעה עשויה להתקבל בהינתן נסיבות מסוימות. בהתאם לזאת, מומלץ להתייעץ עם עורך דין משרד הביטחון, שכן לעיתים ניתן למצות את פוטנציאל התביעה גם במקרים כאלה. 

במשרדנו כל מקרה נבדק לגופו על מנת לבחון האם ניתן לתבוע, מה סיכויי ההצלחה בתיק וכמה פיצויים התביעה עשויה להניב.

 

מה משמעות ההכרה כנכה צה"ל עבור חייל שנפגע במלחמת חרבות ברזל ובכלל?

קבלת הכרה כנכה צה"ל יכולה לאפשר קבלת טיפול רפואי, שירותי שיקום וסיוע כלכלי ממשרד הביטחון. מאחר שהליך התביעה כנגד משרד הביטחון הוא לעיתים מסורבל ועתיר בירוקרטיה, מומלץ להיעזר בעורך דין צבאי מנוסה שיטפל בהגשת התביעה, ייצוג בוועדות הרפואיות ובהשגת ההכרה המלאה במעמדו של הנפגע כנכה צה"ל או כוחות הביטחון. הסיוע המקצועי מגדיל את הסיכויים להצלחת התביעה, מקצר את משך ההליך ומבטיח קבלת פיצוי הולם לפי הזכויות המגיעות לפרט כחוק.

 

מהם היתרונות בהיעזרות בעורך דין מקצועי לשם קבלת הכרה כנכה צה"ל?

ליווי מעורך דין בעל ניסיון עשיר בהגשת תביעות לקצין תגמולים במשרד הביטחון, ובטיפול בהליכים הקשורים לחוק הנכים ולחוק משפחות חיילים שנספו במערכה – יכול לתרום להצלחת הליך התביעה במידה ניכרת. עורך הדין יכול להעריך מהו הפיצוי המגיע לנפגע ומשפחתו ולפעול כדי שהתביעה תניב את מלוא הפיצוי והזכויות הרלוונטיות.

 

לסיכום – נפגעתם במהלך השירות הצבאי ומעוניינים לדעת כיצד לתבוע פיצויים? משרדנו לרשותכם

אם אתם או יקיריכם נפגעתם במהלך השירות הצבאי וברצונכם לקבל מידע אודות הגשת תביעה למשרד הביטחון לשם קבלת פיצויים, אנו עומדים לרשותכם.

צוות משרד עו"ד אימבר גולן פרטוש ידאג ללוות אתכם לאורך כל ההליך בצורה מקצועית, אנושית ומהימנה. אתם מוזמנים להשאיר פרטים בטופס הבא ואנו נדאג לתאם עבורכם שיחת ייעוץ ללא עלות.

מתי ניתן לקבל פיצויים ממשרד הביטחון?

על פי חוק הנכים, חיילים ומשרתי כוחות ביטחון שנפגעו במבצע "חרבות ברזל" רשאים להגיש תביעת פיצויים למשרד הביטחון. התגמולים ישולמו ממועד השחרור משירות צבאי, במידה והתביעה הוגשה תוך שנה אחת ממועד זה. אם התביעה הוגשה לאחר יותר משנה מהשחרור, התגמולים ישולמו רק ממועד הגשת התביעה ואילך.

חיילים הלוחמים במלחמת "חרבות ברזל" עלולים לסבול מפגיעה נפשית כתוצאה מהחשיפה ללחץ וסיכון חריג. הפגיעה הנפוצה ביותר היא פוסט-טראומה. עם השחרור, ניתן לתבוע את משרד הביטחון במקביל לתביעת הביטוח הלאומי, ולבקש הכרה כנכה לפי חוק הנכים. יש לבסס את התביעה באמצעות חוות דעת פסיכיאטרית המציגה את הקשר בין השירות להתפרצות ההפרעה.

חוק הנכים מאפשר למי שנקבע שפגיעתו נגרמה במהלך ובעקבות השירות, לקבל גמלה חודשית קבועה או מענק נכות חד פעמי, לפי הפירוט להלן:

  • נכה בדרגת נכות 20% ומעלה – יקבל תגמול חודשי בסכום הנע בין 1,062 ₪ ל- 7,434 ₪ לחודש (נכון לשנת 2023) כתלות בשיעור הנכות ומועד הגשת התביעה.
  • נכה בדרגת נכות של 10%-19%- יקבל מענק חד-פעמי בסכום הנע בין 57,353 ₪ ל- 216,932 ₪ (נכון לשנת 2023).

נפגעים מ"חרבות ברזל" שכבר הוכרו בעבר על פגיעות קודמות ומצבם הוחמר במהלך המבצע הנוכחי, נדרשים להגיש תביעת פיצויים בגין החמרת מצב. ניתן לתבוע פיצוי על החמרה רק לגבי איברים שכבר הוכרו בתביעה הראשונה. תביעת החמרה יכולה להביא להגדלת אחוזי נכות שנקבעו במקור, ולשיפור גובה הפיצויים, בהתאם למצב הרפואי העדכני.

לחזרה לחלק ספציפי במאמר
עו"ד אימבר גולן פרטוש
עו"ד אימבר גולן פרטוש

בעלת המשרד, עו״ד אימבר גולן פרטוש מומחית בתחום נזקי הגוף עם ניסיון רב של ייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן בועדות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.

בעברה, עבדה במחלקה המשפטית של המוסד לביטוח לאומי ובמקביל כיהנה שנים רבות בוועדה לביטוח לאומי של מחוז תל אביב והמרכז של לשכת עורכי הדין בישראל.

בנוסף, עומדים לזכותה שורה ארוכה של תקדימים משפטיים פורצי דרך בתחום נזקי הגוף.

עו"ד אימבר גולן פרטוש ברשתות:

פייסבוק | אינסטגרם | יוטיוב | טלפון: 077-804-3544 | מייל: [email protected]

משרד עו"ד אמבר גולן פרטוש
לקבלת יעוץ אישי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אודות המשרד
משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש נוסד בשנת 2012 והינו משרד מוביל בתחום נזקי הגוף.
 
המשרד מונה צוות עורכי דין מומחים בתחום נזקי הגוף, בייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.
מהתקשורת
כלכליסט
פורסם ב- כלכליסט

במקרה של פציעות חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, התיעוד הוא קריטי להצלחת התביעה - מאמר שפורסם בכלכליסט .

חדשות פתח תקווה
פורסם ב-חדשות פתח תקווה

מדוע חשוב להיות מלווה על ידי עורך דין למימוש הזכויות שלכם מול ביטוח לאומי?

14 עכשיו
פורסם בחדשות 14

בשנת 2022 נשבר שיא של 4 שנים במספר הנפגעים בתאונות עבודה. עו"ד אימבר גולן פרטוש בראיון בנושא.

לוגו מעריב
פורסם ב-במעריב

יפוצה בכ - 3 מליון ש"ח על אף שהחליק מקטנוע בתאונה עצמית.

לקוחות ממליצים
לעו"ד אימבר גולן פרטוש.ברצוני להעריך אותך ולצייןעל היחס החם ומקצועיות אשר קיבלתי אצלכם בטיפול... בבעיה שלי . ברצוני לציין שהכל נעשה בצורה טובה ומעולה עם צוות טוב של עורכי דין טובים ומעולים שמטרתם לעזור ללקוח .לבסוף חשוב מאוד לציין שיש תוצאות טובות. תודה רבה על הכל מעריך אותכם מאוד וממליץ מאוד מימני דורון.קראו עוד
מומלץ בחום מקצוענים ביותר!
שירות ישר ומקצועי ללא עוררין!
שירות נהדר...
משרד מקצועי קיבלתי שירות מצוין תודה על הכל
מקצועיות ואנושיות של אימבר העומדת בראש המשרד וצוותה. מומלץ בחום!!!
מקצועיותאמינותויד ביד לאורך כל הדרך .
שירות מיקצועי.ייצוג ופתרון בעיות ומיצוי זכויות בהצלחה.אמבר ועובדיה קשובים ללקוח נותנים מעצמם מעל... ומעברקראו עוד
js_loader
הצלחות המשרד עורך דין משרד הביטחון
DUNS 100 - משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש
לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו:
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 112 ביקורות
×
js_loader
דילוג לתוכן