Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 113 ביקורות
js_loader

זמן ההתיישנות בתביעת אובדן כושר עבודה

אנשים רבים נתקלים באירועים לא צפויים שמשנים את חייהם בן רגע. אחד האירועים הללו הוא אובדן כושר עבודה. פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה נועדה לתת מענה למצבים אלו, אך לעיתים, מבוטחים נתקלים בקשיים בקבלת תגמולי הביטוח. אחת הסוגיות המשפטיות העיקריות שמשפיעה על זכותם של מבוטחים לקבלת התגמולים, היא סוגיית זמן ההתיישנות בתביעת אובדן כושר עבודה. זהו הנושא בו נדון בהרחבה במאמר הבא.

 

מהו זמן ההתיישנות בתביעת אובדן כושר עבודה?

התיישנות היא סוג של מחסום דיוני שמונע את האפשרות לדון בתביעה לגופו של עניין. על פי חוק חוזה הביטוח, תקופת ההתיישנות לתביעת אובדן כושר עבודה עומדת על שלוש שנים בלבד, בשונה מתביעות אזרחיות אחרות בהן תקופת ההתיישנות היא שבע שנים. המטרה של קציבת תקופת ההתיישנות היא למנוע ממבוטחים להגיש תביעות רבות לאחר קרות מקרה הביטוח, מה שיקשה על חברת הביטוח לברר את נסיבות המקרה.

 

מתי מתחילה תקופת ההתיישנות בתביעות אובדן כושר עבודה?

ככלל, תקופת ההתיישנות מתחילה במועד קרות מקרה הביטוח, כלומר במועד בו המבוטח איבד את כושר עבודתו. יחד עם זאת, בפסיקה הוכרה הגישה שלפיה עילת אובדן כושר העבודה היא עילה מתחדשת. המשמעות היא שתקופת ההתיישנות מתחילה מחדש בכל חודש בו המבוטח נמצא באובדן כושר עבודה. על פי גישה זו, מבוטח יכול בכל עת לתבוע את חברת הביטוח בגין שלוש השנים האחרונות שקדמו להגשת התביעה, ללא תלות במועד שבו איבד את כושרו לעבוד.

 

חשיבות הפנייה המהירה לבית המשפט בתביעת אובדן כושר עבודה

עצם הגשת תביעת ביטוח לחברת הביטוח והתכתבות עימה אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות. רק הגשת תביעה לבית המשפט יכולה למנוע את חסימת הדרך למיצוי הזכויות. לכן, לאחר פנייה לחברת הביטוח ודין ודברים עימה, במידה והצדדים לא הגיעו להסכמות, מומלץ להגיש תביעה משפטית בהקדם האפשרי. בחלק מהמקרים, כאשר התביעה קרובה למועד ההתיישנות, ניתן לבקש מחברת הביטוח להסכים להקפאת ההתיישנות למשך תקופת המשא ומתן.

 

חריגים לעניין זמן ההתיישנות בתביעת אובדן כושר עבודה

קיימים מקרים חריגים בהם ניתן לטעון כנגד תחולת ההתיישנות:

  1. כאשר המבוטח סובל ממחלת נפש שפוגעת בכושרו המשפטי לנהל את ענייניו, תקופה זו לא תיכלל במניין תקופת ההתיישנות על פי חוק.
  2. כאשר התביעה מבוססת על פוליסה של קרן פנסיה, דיני ההתיישנות שונים ונקבעים בהתאם לתקנון הרלוונטי של הקרן.

אם ברצונכם לוודא האם ישנה אפשרות להכיר בכך שתביעתכם משתייכת לאחת הקטגוריות הללו, מומלץ להתייעץ עם עורך דין לתביעות אובדן כושר עבודה בהקדם.

 

ההשלכות של פקיעת זמן ההתיישנות בתביעת אובדן כושר עבודה

לאחר שחלפה תקופת ההתיישנות, המבוטח מאבד את זכות התביעה שלו מול חברת הביטוח, גם אם מבחינה עובדתית הוא היה זכאי לתגמולי ביטוח. עם זאת, על פי הגישה הרואה באובדן כושר העבודה עילה מתחדשת, יוכל המבוטח לתבוע עבור שלוש השנים האחרונות שקדמו להגשת התביעה, אך לא מעבר לכך.

 

חשיבות הסיוע מעורך דין המתמחה בתביעות אובדן כושר עבודה

תביעות אובדן כושר עבודה מערבות סוגיות משפטיות ועובדתיות מורכבות. קיים פער משמעותי בין המבוטח הבודד לחברת הביטוח עתירת המשאבים והניסיון. על מנת להתמודד בהצלחה עם חברות הביטוח ועם המורכבות המשפטית, מומלץ למבוטחים לפנות לעורכי דין בעלי מומחיות וניסיון בתחום. ייעוץ משפטי נכון יכול לסייע בצמצום ההשפעה של ההתיישנות ולמקסם את סיכויי הצלחת התביעה.

עורכי דין יוכלו לסייע בהערכת סיכויי התביעה, בהשגת מסמכים רפואיים נדרשים, בהתנהלות מול חברת הביטוח וניהול משא ומתן, ובמידת הצורך בהגשת תביעה לבית המשפט תוך עמידה במגבלת זמן ההתיישנות.

 

למי פונים כשיש חשש להתיישנות תביעת אובדן כושר עבודה?

כאשר מזהים שיש חשש להתיישנות תביעה, הדבר הראשון שיש לעשות הוא ליצור קשר עם משרד עורכי דין המתמחה בתחום. עורכי הדין יבחנו את נסיבות המקרה ויוכלו לפנות במהירות לחברת הביטוח על מנת להשיג הסכמה להארכת או הקפאת ההתיישנות.

במקרים מסוימים, כגון כשהמבוטח אינו בעל כשירות משפטית עקב מחלת נפש, או כאשר מדובר בפוליסה של קרן פנסיה, עשויים לחול חריגים להתיישנות. על כן, חשוב לקבל ייעוץ משפטי פרטני על מנת להעריך את מצב הדברים.

 

האם ייתכנו מקרים בהם זמן ההתיישנות בתביעת אובדן כושר עבודה לא חל?

בדרך כלל תקופת ההתיישנות תחול במרבית המקרים, אך יחד עם זאת יתכנו מצבים נדירים בהם היא אינה רלוונטית. כך למשל, כאשר חברת הביטוח מכירה בזכאות המבוטח ומשלמת לו את תגמולי הביטוח באופן רציף. במקרה כזה, מרוץ ההתיישנות יחל רק לאחר הפסקת התשלום.

ישנם גם מקרים מיוחדים לעניין זה, כאשר המבוטח לא היה מודע כלל לקיומה של הפוליסה, למשל כשמדובר בכיסוי אובדן כושר עבודה במסגרת ביטוח קבוצתי סמוי.

 

הנחיות למניעת התיישנות תביעת אובדן כושר עבודה

על מנת למנוע התיישנות בתביעת אובדן כושר עבודה יש לפעול כדלהלן:

  • פנו בהקדם לחברת הביטוח עם גילוי מקרה הביטוח, גם אם אין בידיכם עדיין את כל המסמכים התומכים.
  • תעדו בכתב את ההתכתבויות עם חברת הביטוח לאורך כל הדרך.
  • אל תחששו לערב עורך דין מנוסה שינהל בשמכם את ההתנהלות מול החברה ויוודא עצירת מרוץ ההתיישנות.
  • הקפידו להגיש תביעה משפטית תוך שלוש שנים ממועד הפסקת תשלום תגמולי הביטוח, גם אם המשא ומתן עם החברה נמשך.
  • היו ערים לכך שתביעת אובדן כושר עבודה יכולה להיתפס כעילה מתחדשת, המאפשרת השגת פיצוי למפרע על שלוש השנים האחרונות בהן היה המבוטח בר-פיצוי, אף אם מקרה הביטוח המקורי אירע מזמן.

 

לסיכום

על תביעות אובדן כושר עבודה חלה תקופת התיישנות מקוצרת של שלוש שנים בלבד. על מנת למקסם את הסיכוי למיצוי זכויות הביטוח, מומלץ לפנות בהקדם לחברת הביטוח, לתעד את ההתכתבויות, ובמידת הצורך אף להגיש תביעה משפטית בטרם פקיעת תקופת ההתיישנות. לנוכח מורכבות הסוגיות העובדתיות והמשפטיות הכרוכות בתביעות אלו, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מנוסה בתחום, שיוכל לסייע בצמצום ההשפעה של ההתיישנות ובמיצוי מלוא הזכויות על פי חוזה הביטוח. עם הכוונה נכונה וייעוץ משפטי מתאים, ניתן להתגבר על משוכת ההתיישנות ולאפשר למבוטחים שאיבדו את כושר עבודתם לקבל את הפיצוי המגיע להם.

לסיוע ממשרד עו"ד אימבר גולן פרטוש בנושא זה – חייגו אלינו כעת או השאירו פרטים באמצעות האתר ונחזור אליכם בהקדם.

זמן ההתיישנות בתביעת אובדן כושר עבודה

התיישנות היא מחסום דיוני המונע מבית המשפט לדון בתביעה לגופו של עניין. בתביעות אובדן כושר עבודה, תקופת ההתיישנות עומדת על שלוש שנים בלבד ממועד קרות מקרה הביטוח, בשונה מתביעות אזרחיות רגילות בהן התקופה היא שבע שנים. משמעות הדבר היא שאם חלפו למעלה משלוש שנים ממועד אובדן כושר העבודה, ולא הוגשה תביעה לבית המשפט, המבוטח עלול לאבד את זכותו לתבוע את חברת הביטוח, גם אם מבחינה עובדתית הוא זכאי לתגמולים.

לא. התכתבות או משא ומתן עם חברת הביטוח אינם עוצרים את מרוץ ההתיישנות. הדרך היחידה לעצור את מרוץ ההתיישנות היא באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט. לכן, גם אם מנוהל משא ומתן עם חברת הביטוח, חשוב מאוד להגיש תביעה משפטית בתוך שלוש שנים ממועד קרות מקרה הביטוח. במקרים דחופים, ניתן לפנות לחברת הביטוח בבקשה מיוחדת להסכים להארכת תקופת ההתיישנות עד להשלמת הליכי הבירור והמשא ומתן.

מומלץ לערב עורך דין מנוסה בהקדם האפשרי, בפרט כאשר מתעורר קושי או חשש בנוגע להתיישנות. עורך דין המתמחה בתביעות אובדן כושר עבודה יכול לסייע למבוטח להתנהל נכון אל מול חברת הביטוח, לפעול למניעת התיישנות התביעה ולמקסם את סיכויי קבלת תגמולי הביטוח. חשוב לזכור שלנוכח פערי הידע והכוחות בין המבוטח הבודד לבין חברת הביטוח, ראוי להסתייע בבעל מקצוע שיוכל לסייע בהתמודדות המשפטית.

לפי פסיקת בתי המשפט, אובדן כושר העבודה נחשב כעילת תביעה מתחדשת. המשמעות היא שתקופת ההתיישנות (3 שנים) מתחילה מחדש בכל חודש בו המבוטח מצוי באובדן כושר עבודה. לכן, גם אם עברו שנים רבות מאז קרות מקרה הביטוח המקורי, המבוטח עשוי עדיין להיות זכאי לתבוע תגמולים עבור שלוש השנים האחרונות בהן היה בר-פיצוי. אולם, חשוב לשים לב שהזכאות מותנית בכך שהפוליסה עצמה הייתה עדיין בתוקף.

לחזרה לחלק ספציפי במאמר
תמונה של עו"ד אימבר גולן פרטוש
עו"ד אימבר גולן פרטוש

בעלת המשרד, עו״ד אימבר גולן פרטוש מומחית בתחום נזקי הגוף עם ניסיון רב של ייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן בועדות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.

בעברה, עבדה במחלקה המשפטית של המוסד לביטוח לאומי ובמקביל כיהנה שנים רבות בוועדה לביטוח לאומי של מחוז תל אביב והמרכז של לשכת עורכי הדין בישראל.

בנוסף, עומדים לזכותה שורה ארוכה של תקדימים משפטיים פורצי דרך בתחום נזקי הגוף.

עו"ד אימבר גולן פרטוש ברשתות:

פייסבוק | אינסטגרם | יוטיוב | טלפון: 077-804-3544 | מייל: [email protected]

משרד עו"ד אמבר גולן פרטוש
לקבלת יעוץ אישי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אודות המשרד
משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש נוסד בשנת 2012 והינו משרד מוביל בתחום נזקי הגוף.
 
המשרד מונה צוות עורכי דין מומחים בתחום נזקי הגוף, בייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.
מהתקשורת
כלכליסט
פורסם ב- כלכליסט

במקרה של פציעות חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, התיעוד הוא קריטי להצלחת התביעה - מאמר שפורסם בכלכליסט .

חדשות פתח תקווה
פורסם ב-חדשות פתח תקווה

מדוע חשוב להיות מלווה על ידי עורך דין למימוש הזכויות שלכם מול ביטוח לאומי?

14 עכשיו
פורסם בחדשות 14

בשנת 2022 נשבר שיא של 4 שנים במספר הנפגעים בתאונות עבודה. עו"ד אימבר גולן פרטוש בראיון בנושא.

לוגו מעריב
פורסם ב-במעריב

יפוצה בכ - 3 מליון ש"ח על אף שהחליק מקטנוע בתאונה עצמית.

לקוחות ממליצים
לעו"ד אימבר גולן פרטוש.ברצוני להעריך אותך ולצייןעל היחס החם ומקצועיות אשר קיבלתי אצלכם בטיפול... בבעיה שלי . ברצוני לציין שהכל נעשה בצורה טובה ומעולה עם צוות טוב של עורכי דין טובים ומעולים שמטרתם לעזור ללקוח .לבסוף חשוב מאוד לציין שיש תוצאות טובות. תודה רבה על הכל מעריך אותכם מאוד וממליץ מאוד מימני דורון.קראו עוד
מומלץ בחום מקצוענים ביותר!
שירות ישר ומקצועי ללא עוררין!
שירות נהדר...
משרד מקצועי קיבלתי שירות מצוין תודה על הכל
מקצועיות ואנושיות של אימבר העומדת בראש המשרד וצוותה. מומלץ בחום!!!
מקצועיותאמינותויד ביד לאורך כל הדרך .
שירות מיקצועי.ייצוג ופתרון בעיות ומיצוי זכויות בהצלחה.אמבר ועובדיה קשובים ללקוח נותנים מעצמם מעל... ומעברקראו עוד
js_loader
הצלחות המשרד עורך דין אובדן כושר עבודה
DUNS 100 - משרד עורכי דין אימבר גולן פרטוש
לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו:
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 113 ביקורות
×
js_loader
דילוג לתוכן