לוגו לתפריט עליון
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 112 ביקורות
js_loader

עורך דין נזקי גוף

הגוף שלנו הוא מכונה משוכללת להפליא, אבל גם רגישה מאוד. בנסיבות שונות אנחנו עלולים להיפגע, ואפילו בצורה חמורה.

כשנגרמים לאדם נזקי גוף – עקב תאונת דרכים, תאונת עבודה, תאונה אישית, רשלנות רפואית, תאונת ספורט ועוד – הוא עשוי להיות זכאי לפיצוי מכוח דיני נזיקין וחוקים רלוונטיים שונים. במקרה כזה מומלץ להתייעץ עם עורכי דין נזקי גוף שזהו תחום המומחיות שלהם. לעו"ד אימבר גולן פרטוש ולצוות המשרד שהקימה ניסיון רחב היקף לגבי כל סוגי התאונות ונזקי הגוף, ובהתאם הצלחות רבות בהושטת סיוע למי שסובלים מנזקים אלה.

באילו מקרים ניתן לתבוע פיצוי בגין נזקי גוף?

 

הגורמים לנזקי גוף רבים ומגוונים: תאונות דרכים מסוגים שונים (תאונה עצמית, תאונה עם מעורבות של מספר כלי רכב, פגיעה של רכב בהולך רגל, תאונת אופנוע, תאונת אופניים), תאונות במקום העבודה, תאונות בבית הספר, תאונות במרחב הציבורי עקב מחדל (למשל בור שהושאר פתוח וללא סימון), פציעות ספורט ועוד. לכל סוג של תאונה מאפיינים ספציפיים (פירוט בהמשך העמוד), אבל ככלל נדרשים שני תנאים הכרחיים כדי להגיש תביעה בגין נזקי גוף:

  1. קיומה של פגיעה משמעותית – ההגדרה מהי פגיעה "משמעותית" משתנה בהתאם לנסיבות התאונה, כשעל-פי חומרת הפגיעה נקבע גם גובה הפיצוי.
  2. קשר חד-משמעי בין הפגיעה לבין נזקי הגוף שמהם סובל האדם.

הצורך להוכיח את שני המרכיבים הנ"ל הופך את התחום למורכב, ובהתאם מומלץ להסתייע בשירותי עורכי דין נזקי גוף – כלומר עורך דין או עורכת דין מומחים לתביעות נזיקין.

כיצד נקבע גובה הפיצוי עבור נזקי גוף?

 

ישנם שני מרכיבים עקרוניים בפיצויים עבור נזקי גוף: ממוניים ולא ממוניים.

המרכיב הממוני כולל בעיקר הפסדי שכר (עקב ירידה בכושר העבודה בשל הפגיעה), והוצאות (שכבר הוצאו וגם עתידיות – למשל תשלום למטפלת סיעודית).

המרכיב שמוגדר כ"לא ממוני" הוא פיצוי בגין הכאב, הסבל ובחלק מהמקרים גם קיצור תוחלת החיים.

עורכי דין נזקי גוף מיומנים פועלים בדרכים שונות למיצוי שני המרכיבים ולהשגת מקסימום פיצויים ראויים.

את מי ניתן לתבוע בגין נזקי גוף?

 

עוד סיבה לכך שגם עבור האדם שנפגע וגם עבור עורך דין נזקי גוף הם תחום רחב יריעה היא זהות הנתבעים לשלם את הפיצוי.

אופציה אחת היא המוסד לביטוח לאומי, שמחויב על-פי חוק לשלם קצבת נכות או מענק נכות למי שעבר פגיעה חמורה שהותירה חותם ממשי, לזמינות או לצמיתות.

לנפגעים שעברו את גיל הפרישה מעבודה עשוי מוסד זה לשלם קצבה סיעודית, וזאת אם איבדו את היכולת להתנהל באופן עצמאי לחלוטין. סוג אחר של תשלום הוא דמי פגיעה – פיצוי בגין אובדן כושר עבודה, חלקי או מלא, עקב תאונת עבודה או מחלת מקצוע.

סוג אחר של תביעות נזקי גוף הוא כנגד חברות ביטוח. כך למשל במקרה של תאונת דרכים, החברה שמבטחת את הרכב שבו נהג האדם שנפגע (או במקרה של הולך רגל, את הרכב הפוגע) היא זו שאמורה לשאת בעלות הפיצויים.

כשמדובר על תאונה אישית, ניתן להפעיל ביטוח תאונות אישיות ואם חברת הביטוח מנסה להתחמק מעמידה בתנאי הפוליסה עורך דין נזקי גוף ותאונות אישיות בעל ניסיון רלוונטי ישנה את מאזן הכוחות לטובת המבוטח.

סוג שלישי הוא תביעות כנגד אדם, חברה או גוף ציבורי שאחראים לנזקי הגוף באופן ישיר – לדוגמה תביעה כנגד רשות מקומית שלא פינתה מפגע מהמדרכה, תביעה כנגד בעל עסק אחרי שאדם מחליק בשטח העסק עקב רטיבות, וכו'.

 

תהליך קבלת קצבת נכות כללית

ישנם 4 תנאים בסיסיים לזכאות לקצבת נכות כללית: גיל (מ-18 ועד גיל הפרישה מעבודה), הכנסה (עד 60% מהשכר הממוצע במשק, כלומר כ-6,300 ש"ח), נכות רפואית (60% לפחות, או 40% בתנאי שישנם מספר ליקויים ואחד מהם הוא בשיעור 25% ומעלה) ודרגת אי-כושר לעבוד של 60% ומעלה.

לאחר הגשת הבקשה לקבלת קצבת נכות, רופא מטעם המוסד לביטוח לאומי בוחן אותה. השלב הבא הוא ועדה רפואית, והיא זו שקובעת את אחוזי הנכות על סמך המצב הרפואי של האדם. לאחר מכן מחלקת נכות במוסד קובעת את דרגת אי הכושר לעבוד – ובסופו של תהליך זה מתקבלת ההחלטה האם ישנה זכאות לקצבת נכות.

גובה קצבת הנכות הוא בהתאם לדרגת אי הכושר לעבוד:

  • מי ששיעור הפגיעה ביכולת העבודה שלו היא 60% – יקבל 1,908 ש"ח לחודש.
  • עבור דרגת אי כושר של 65% – הסכום הוא 2,027 ש"ח לחודש.
  • דרגת אי כושר 74% מזכה בקצבה חודשית של 2,242 ש"ח.
  • דרגת אי כושר של 75% או 100% מקנה זכאות לקצבה של 3,321 ש"ח לחודש.
  • עבור ילדים עד גיל 18 או ילדים בצבא או בשירות לאומי ישנה תוספת של 572-954 ש"ח, בהתאם לגובה הקצבה הבסיסית.
  • ישנה גם תוספת עבור בן/בת זוג, אם ההכנסה שלהם נמוכה מהרף הקבוע בתקנות (כ-6,000 ש"ח) ואין להם זכאות לקצבה כלשהי. התוספת היא של 715-1,192 ש"ח בחודש, גם כן בהתאם לגובה הקצבה הבסיסית.

הסוגים השונים של תאונות והדגשים הייחודיים בכל מקרה

 

עורך דין נזקי גוף מטפל כאמור במגוון רחב של מקרים שבהם נגרמו נזקי גוף. העיקריים שבהם הם:

תאונות דרכים

 

הגוף הנתבע הוא כאמור חברת הביטוח של הרכב. כשאין חברה כזו (למשל אם מדובר בתאונת פגע וברח), התביעה תוגש מול "קרנית" – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שהוקמה במיוחד למטרה זו.

בכל מקרה אין חשיבות למידת האחריות לתאונה. כשתאונת הדרכים התרחשה במסגרת העבודה, בדרך אל מקום העבודה או ממנו, ניתן במקביל לתבוע את המוסד לביטוח לאומי שמכיר בתאונה כתאונת עבודה. חשוב במקרה הזה לפנות ליעוץ של עו"ד תאונות דרכים מנוסה.

תאונות עבודה ומחלות מקצוע

 

במקרים אלה המוסד לביטוח לאומי מזמן את האדם לוועדה רפואית. על-פי חוק רשאי כל מי שמתייצב בפני ועדה כזו להגיע עם עורך דין – רצוי עורכי דין נזקי גוף עם בקיאות ספציפית בתאונות עבודה ו/או מחלות מקצוע. עורך הדין רשאי להציג את המקרה ואף לענות על כל השאלות.

רשלנות רפואית

 

תחום רחב יריעה, שכולל רשלנות במהלך הריון או לידה, אבחונים שגויים, רשלנות בטיפול שיניים, רשלנות רפואית בניתוח פלסטי ועוד. הדגש העיקרי הוא הוכחת הרשלנות – כלומר שלא מדובר בטעות מצערת שעלולה להתרחש בכל הליך רפואי אלא כזו שהיא תוצר של סטייה מהותית מההתנהלות הסבירה המצופה מהגורם המקצועי.

תאונות אישיות

 

הדגשים הבולטים הם הוכחת התרחשות התאונה, ועל כן שבמידת האפשר מומלץ לאתר עדים ולגבות מהם עדות, והוכחת הנזק שנגרם עקב אותה תאונה – ולשם כך עורכי דין נזקי גוף עם ניסיון יודע לאיזה רופא מומחה לפנות.

שכר טרחת עורך דין נזקי גוף

 

בכל המקרים שבהם ניתן לתבוע פיצויים בגין נזקי גוף, עולה באופן מתבקש השאלה מהו שכר טרחת עורך הדין שמוביל את התהליך ופועל למימוש הזכויות.

חשוב להבהיר כי עמלת עו"ד נזקי גוף מוגבלת על-פי חוק, בהתאם לגובה הפיצויים לאופן יישוב התביעה:

במקרה שבו הושגה הסכמה בין התובע/ת לנתבעים מבלי להגיע לבית משפט, שכר טרחת עורך דין נזקי גוף יהיה לכל היותר 8% מסכום הפיצויים שנקבע.במקרה שבו המקרה הגיע לבית משפט, והושגה פשרה עוד לפני פסק הדין, השיעור המקסימלי של שכר הטרחה הוא 11%.
במקרה שבו גובה הפיצויים הוא תוצאה של פסק דין, עמלת עורך דין נזקי גוף יכולה להגיע לעד 13% מהסכום.

חשוב להדגיש כי הגוף שמפצה את התובע/ת הוא גם זה שמשלם בפועל את שכר טרחת עורכי הדין. כשהמקרה מגיע לבית משפט, והפיצויים נקבעים בפסק דין, השופטים לוקחים בחשבון את חובת התשלום הנ"ל וגם את שיעור העמלה המרבי הקבוע בחוק, ומוסיפים את העמלה לסכום שהם פוסקים.

גם במסגרת פשרה יתווסף שכר הטרחה לסכום שמוסכם על הצדדים. אם למשל גובה הפיצויים הוא 250,000 ש"ח ומדובר על מקרה שהגיע לבית משפט אבל לא לפסק דין, הסכום שיופיע בהסכם הוא 277,500 ש"ח + מע"מ (כלומר 250,000 * 1.11).

בהתאם כל מי שנפגע בתאונה כזו או אחרת יכול להסתייע בעורכי דין מומחים בתחום מבלי לחשוש מהתשובה לשאלה כמה אחוזים לוקח עורך דין נזקי גוף – שכן בכל מקרה הבחירה לא מפחיתה מהפיצויים שיקבל אלא רק מסייעת לו להבטיח מיצוי זכויות מלא.

עורך דין נזקי גוף – יושרה מוחלטת ונחישות גבוהה

 

מאחר שלא כל פגיעה מאפשרת הגשת תביעה בגין נזקי גוף, ישנה חשיבות רבה למידת היושרה של כל עורך דין. במשרד עו"ד אימבר גולן פרטוש מקפידים על יושרה מוחלטת, ורק כשישנה היתכנות אמיתית לקבלת פיצוי נמליץ לכם על התהליך המתאים למיצוי הזכויות בעזרת עורך דין נזקי גוף מומחה בתחום.

מאפיינים מובהקים נוספים של ההתנהלות שלנו הם זמינות גבוהה, כך שתמיד נהיה לצדכם, ונחישות רבה על-מנת להגיע לפיצוי המרבי בזמן קצר ככל האפשר. כל אלה, בנוסף לבקיאות המקצועית ולניסיון העשיר, מבטיחים שירות ברמה הגבוהה ביותר שיש.

עורך דין נזקי גוף

שאלות נפוצות בנושא

העלות משתנה בהתאם לזהות הגוף הנתבע ומורכבות התיק. בחלק מהמקרים תתבקשו לשלם עבור חוות דעת מומחה אודות הנזקים שנגרמו לכם והקשר שלהם לאירוע. בתביעות שמגיעות לערכאות שיפוטיות יש לשלם אגרה. שכר הטרחה הוא לרוב אחוז מסוים מגובה הפיצויים שנפסקים לטובת האדם.

כן – 7 שנים. בכל מקרה מומלץ לפנות אל עורכי דין נזקי גוף מוקדם ככל האפשר.

כל מסמך המעיד על התרחשות האירוע שגרם לנזקים (כולל תצהירים של עדי ראייה, אם היו כאלה), על היקף הפגיעה (ובפרט חוות דעת רפואיות של מומחים רלוונטיים) ועל היקף הנזק (לרבות קבלות על הוצאות שונות על-מנת לקבל עבורן החזר).

לחזרה לחלק ספציפי במאמר​
עו"ד אימבר גולן פרטוש
עו"ד אימבר גולן פרטוש

בעלת המשרד, עו״ד אימבר גולן פרטוש מומחית בתחום נזקי הגוף עם ניסיון רב של ייצוג בבתי המשפט ובבתי הדין השונים, וכן בועדות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, מס הכנסה ומשרד הביטחון.

בעברה, עבדה במחלקה המשפטית של המוסד לביטוח לאומי ובמקביל כיהנה שנים רבות בוועדה לביטוח לאומי של מחוז תל אביב והמרכז של לשכת עורכי הדין בישראל.

בנוסף, עומדים לזכותה שורה ארוכה של תקדימים משפטיים פורצי דרך בתחום נזקי הגוף.

עו"ד אימבר גולן פרטוש ברשתות:

פייסבוק | אינסטגרם | יוטיוב | טלפון: 077-804-3544 | מייל: [email protected]

משרד עו"ד אמבר גולן פרטוש
לקבלת יעוץ אישי השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם! או חייגו למס': 077-804-3544
לקוחות ממליצים
לעו"ד אימבר גולן פרטוש.ברצוני להעריך אותך ולצייןעל היחס החם ומקצועיות אשר קיבלתי אצלכם בטיפול... בבעיה שלי . ברצוני לציין שהכל נעשה בצורה טובה ומעולה עם צוות טוב של עורכי דין טובים ומעולים שמטרתם לעזור ללקוח .לבסוף חשוב מאוד לציין שיש תוצאות טובות. תודה רבה על הכל מעריך אותכם מאוד וממליץ מאוד מימני דורון.קראו עוד
מומלץ בחום מקצוענים ביותר!
שירות ישר ומקצועי ללא עוררין!
שירות נהדר...
משרד מקצועי קיבלתי שירות מצוין תודה על הכל
מקצועיות ואנושיות של אימבר העומדת בראש המשרד וצוותה. מומלץ בחום!!!
מקצועיותאמינותויד ביד לאורך כל הדרך .
שירות מיקצועי.ייצוג ופתרון בעיות ומיצוי זכויות בהצלחה.אמבר ועובדיה קשובים ללקוח נותנים מעצמם מעל... ומעברקראו עוד
js_loader
לפוסטים נוספים בנושא
תביעת תאונות אישיות

לא אחת, תאונות קורות במפתיע ופוגעות בחייהם של אנשים רבים באופן בלתי צפוי. ברגע אחד אדם עשוי להיות בריא ומתפקד, ואילו ברגע הבא – למצוא

קרא עוד »
עורך דין תאונות אישיות

עורך דין תאונות אישיות – גם האדם הזהיר ביותר עלול להיפגע בנסיבות כאלה ואחרות. על-מנת שלנזק הפיזי לא יתלווה נזק כלכלי מציעות חברות הביטוח פוליסות

קרא עוד »
פקודת הנזיקין

המשפט האזרחי בכללותו נחלק למספר ענפים הנוגעים ליחסים שבין שני גורמים כאשר בשני הניצים עשויים להתייצב בני אשם פרטיים, חברות, ארגונים ואפילו המדינה. דבר החקיקה

קרא עוד »
תביעות נזיקין

בית המשפט משמש כזירה לבירור מחלוקות ומענה עבור מי שסבור שנגרם לו נזק באופן בלתי צודק, במקרה שבו המזיק לכאורה מסרב לפצותו ללא מעורבות שיפוטית.

קרא עוד »
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 112 ביקורות
×
js_loader
דילוג לתוכן